Ez már a Lucid elektromos pickupja lehet

2023.11.14. 14:25

Izgalmas fotó bukkant fel a lucid-forum.com weboldalon, melyen valószínűleg a Lucid pickupjának életnagyságú agyagmodellje látható. Bár egy ilyen autó elsőre furcsának tűnhet a méregdrága luxusszedánjáról ismert gyártótól, egy platós terve már a Lucid tőzsdére lépésekor is a tervek között szerepelt.

A dizájn elsőre tökéletesen illeszkedik a már kapható Air szedán és a 2024-re tervezett Gravity nevű SUV megjelenéséhez. Letisztult, de karakteres formatervet kapunk, melynek legjellegzetesebb eleme az autó elején, teljes szélességben végig futó csíkszerű vájat, melybe a lámpákat rejtették. Látványos részlet még a hajlított szélvédő, mely szinte egybefolyik az üvegtetővel. Ehhez képest a modell oldala és hátulja sokkal konvencionálisabb kialakítású.

ezgif.com-webp-to-jpg(3)


A tervezett pickupról egyébként szinte semmit sem tudunk azon kívül, hogy a tervek szerint 2030 környékén debütál. Ekkorra várhatóan számos riválisa lesz az elektromos platósok piacán, hiszen a Tesla Cybertruck, a Rivian R1T, a Ford F-150 Lightning, a Ram 1500 és a GMC Sierra EV mind az utakat rója majd, más gyártók be nem jelentett modelljeiről nem is beszélve.