Kiszivárgott pár fontos részlet a Xiaomi autójáról

2023.11.16. 17:48

Bár a hírek szerint a közeljövőben hivatalosan is be fogják mutatni a Xiaomi autóját, a türelmetlenebbek még előtte kaphatnak egy kis ízelítőt belőle: kiszivárgott pár fontos részlet az autóval kapcsolatban.

Ehhez szokás szerint az államnak van köze: az adatok kormányzati forrásból érkeztek. Ez lehet akár marketingfogás is, hiszen így van rá esély, hogy a bemutatóig több figyelem irányul az autóra, többen beszélnek róla.

Azt már tudtuk, hogy az autó hogyan fog kinézni: nagyjából pont úgy, ahogy rengeteg másik kínai villanyautó, ezt a formát kisebb eltérésekkel már sokszor láttuk. Az még mindig nem derült ki pontosan, hogy mi lesz a Xiaomi autójának a típusa. Volt szó MS 11-ről és Modenáról, most azonban SU7 néven hivatkoznak rá.

Az viszont kiderült, hogy az autó 4997 milliméter hosszú, 1963 milliméter széles és 1440 milliméter magas lesz, a tömege pedig 2205 kiló. Tehát termetes jószágnak ígérkezik. Hajtásból kétféle lesz, meglepően nagy teljesítménybeli eltéréssel.

A gyengébbik, egymotoros változatot 292 lóerősnek mondják, csak hátsókerekesként lesz elérhető, a végsebessége pedig 210 km/h. Az erősebbik verzió ennél jóval nagyobb tűzerőt kaphat: a kétmotoros, összkerekes csúcsmodell az előzetes információk szerint 663 lóerőt fog tudni, és egészen 265 km/h-ig gyorsíthat.

Akkuból kétfélét szerelhet be a Xiaomi: az olcsóbb modell akkupakkját a BYD, a drágábbét a CATL szállíthatja. Az egyelőre még nem derült ki, hogy milyen kapacitású akkumulátorokról van szó, ahogy az se, hogy az egyes modellekkel mekkora hatótáv érhető el.

Kiderültek azonban váratlanul apró részletek is: az SU7-et változattól függően 19 vagy 20 colos felnikkel adják, előbbire 245/45-ös, utóbbira 245/40-es gumikat húznak.

Azt érdemes figyelembe venni, hogy ezek az adatok jó eséllyel fedik a valóságot, gyártói oldalról még nem számítanak hivatalosnak. A hírek szerint a bemutatóra se kell már sokat várni, még idén megérkezhet az első Xiaomi autó. Árakról még nem esett szó.

Forrás: Xiaomi / Autocar