A csúcs-Mercedes ellen indítanak saját modellt a kínaiak

2023.11.22. 05:55

A NIO az élő példa arra, hogy a kínai gyártókat már egy ideje érdemes komolyan venni. A márka autói innovatívak, jó minőségűek és valószínűleg kicsit még félelmetesek is a többi gyártó számára.

Üzletileg egyelőre negatív a mérleg, momentán sokat veszítenek az autóikon. A kínai gyártók azonban így vagy úgy, de szeretnék megvetni a lábukat azokon a piacokon, ahol jelenleg nekik még nem osztottak lapot.

Forrás: NIO
Forrás: NIO

A NIO se lassít: a vállalat elnöke, egyben társalapítója, Qin Lihong bejelentette, hogy a közeljövőben valami igazán komoly termékkel jelentkeznek majd. Ezt a NIO Dayen tervezik bemutatni, ami még idén decemberben lesz, tehát tényleg nem sokára.

A CarNewsChina forrásai szerint egy körülbelül 140 ezer dollárba, azaz átszámítva közel 50 millió forintba kerülő autóról lesz szó. A források szerint ez egy hatalmas luxusszedán lesz, ami a Maybach S osztályra, és az annak megfelelő, terebélyes luxuslimuzinokra célozna. Mindez reálisnak tűnik, hiszen az alapot a NIO NT3-as platformja adja, és a hírek szerint a tervezett tengelytáv is 3,3 méter környékén alakulhat.

Forrás: NIO
Forrás: NIO

A hajtásláncról egyelőre nem tudunk semmi konkrét adatot, az azonban biztosnak tűnik, hogy tisztán elektromos lesz. Utóbbival meggyűlhet a Mercedes baja, hiszen az elmúlt években az elektromos autóik sajnos nem lettek a kikezdhetetlen minőség szinonímái.

A tavalyi NIO Dayen egyébként már beszéltek egy fejlesztés alatt álló, minden eddiginél drágább és fényűzőbb modellről, amit 2023-ban szeretnének bemutatni. Az év már stimmel, és a decemberi bemutató is szinte biztosnak tűnik, egyelőre pontos dátumot még nem mondtak. Egyelőre úgy tűnik, hogy ezúttal a NIO minden figyelmet a saját márkanevére irányítana, az újdonságot valószínűleg nem egy almárka alatt mutatják majd be.

A képen a NIO Eve koncepcióautó látható, amiről korábban mi is írtunk:

Forrás: CarNewsChina