A tulajjal még elbírtak a tolvajok, de a manuális váltóval már nem

2023.12.03. 06:59

Amerika Maryland államának Bethesda városban egy bűnbanda megpróbált erőszakkal megkaparintani egy Porsche 718 Boxstert a tulajdonos kezei közül. A támadók egy szintén lopott Nissan Rogue-ból pattantak ki, majd a német sportautó tulajdonosát fegyverrel fenyegették és telefonja, illetve autója kulcsainak átadására kényszerítették.

Miután a tolvajok megkapták, amit akartak, talán azt hihették, nyert ügyük van. Egyikük beült hát a Porsche volánja mögé, hogy a friss szerzeménnyel meglépjenek a helyszínről. Ez azonban a vártnál jóval nehezebbnek bizonyult: a támadó ugyanis nem bírt el a Porsche manuális váltójával. Két lefulladás után a banda végül feladta, és elmenekült a helyszínről.

Az eset az autó menetrögzítő kamerájának felvételein jól látható.

 A tulajdonos idő közben egy étteremben keresett menedéket, végül sértetlenül megúszta az esetet. A rendőrség azt feltételezi, hogy a bűnbanda tagjai hosszú ideje követhették a Porschét, a megfelelő alkalomra várva. Az egyenruhások arra kérnek mindenkit, hogy folyamatosan maradjanak éberek és figyeljék a környezetüket, hogy a hasonló esetek megelőzhetőek legyenek.