Ezer lóerő, flexelt kormány, paprika spray és golyóállóság - Ez lett az új Rezvani Beast

2024.02.17. 13:47

A kaliforniai székhelyű Rezvani maga a téboly. A cég kimondottan arra a szakosodott, hogy olyan autókat készítsen, amik nagyon drágák, feleslegesen sokat tudhatnak és hasonlóan erősek. Most az egyik modelljük új generációját (?) mutatták be hivatalosan, az új Beast-et.

A Rezvani eddig mindhárom modelljénél valamilyen autó alapjaira épített. Az előző Beast valójában egy agyonszteroidozott Ariel Atom vagy Lotus Elise volt, terepjárójuk, a Tank egy Jeep Wrangler főgonoszoknak, a Hercules pedig egy 6x6-ra alakított Jeep Gladiator. Az új Beast pedig nem más, mint egy Corvette C8.

Tehát adott egy középmotoros elrendezésű, 6.2 literes duplaturbós V8-as alap, amit felnyomtak 1000 lóerőre, a kasztnit teljesen megváltoztatták és szénszálra cserélték, így az autó csak 1342 kiló. Megmaradt a nyolcsebességes automata is.

Mindezzel elvileg a 0-100 2,5 másodperc alatt teljesíthető, a negyed mérföld (0,4 km) pedig 9.6 másodperc alatt. Az alapos átalakítással csak nagyon hunyorítva lehet látni benne a Corvettet, de az előző Beastet annál inkább.

Pillangóajtaját kinyitva viszont sokkal jobban visszaköszön a Corvette beltere, bár a középkonzolból kinyúló, váltóalagút irányba menő gerincet kiszedték. Valamint a kormány felső részét is kivágták, mondván, hogy a Forma-1 ihlette őket. Szerintem csak poénből leflexelték, de hát ízlések és pofonok.

Eddig viszont csak egy átlagos egyedi sportautónak hangzik a Beast, de most jön csak a megborulás. Potom 45 ezer dollár pluszért (16,2 millió forint) kérhető a 007 csomag, amnek részeként kapunk gázálarcokat, hőkamerás éjjellátót, elektromágneses impulzus elleni védelemet, elektromosan működő kilincseket, paprikaspray-t (???), mágneses zárakat, stroboszkópfényt, szirénát, elsősegély- és hipotermia-készletet, és a kétüléses autóba egy-egy fejhallgatót és mikrofont, hogy tisztán halljuk a mellettünk ülőt. Valamint van egy opcionális robbanószerkezet-érzékelő rendszer is, de ennek az árát nem említik.

Ahogy Billy Mays mondaná, but wait, theres more! Ugyanis 55 ezer dollár pluszért (19,9 millió forint) a szénszálas vázat golyóállóra cserélik a szélvédővel együtt, biztos, ami biztos alapon. Hogy így milyen nehéz lenne a Beast, azt nem árulták el, valamint azt se, hogy mennyire gyengítene az autó teljesítményén, de legalább van ilyen opció.

Ha viszont neked csak az autó kell, akkor 175,2 millió forintot kell kicsengetned. Viszont nem árt gyorsan feltörni azt a horribilisan nagy malacperselyt, ugyanis csak 20 darabot gyártanak belőle.