A Lamborghini nem biztos benne, hogy az elektromos szupersportautók valaha népszerűek lesznek

2024.05.22. 09:28

  • Hiába elérhető több nevetségesen erős elektromos szupersportautó a piacon, a Lamborghini szkeptikus ezzel az iránnyal kapcsolatban.
  • Az olaszok CEO-ja, Stephan Winkelmann szerint nem biztos, hogy ezek a modellek valaha népszerűek lesznek.
  • Szavai összecsengenek Mate Rimac gondolataival, aki nemrég szintén kifejezte kételyeit az elektromos szupersportautókat illetően.

Annak ellenére, hogy több márka is nevetségesen erős elektromos szupersportautókkal rukkolt elő az elmúlt években, a hagyományos sportautógyártók némelyike nem lát fantáziát az új technológiában. Közéjük tartozik a Lamborghini is, melynél egyelőre nincs tervben hasonló modell.


Természetesen az olasz gyártó már fejleszti első tisztán elektromos autóját, ez azonban nem egy Revuelto vagy Huracan jellegű keményvonalas sportautó lesz, hanem egy emelt hasmagasságú négyszemélyes GT, mely ráadásul csak 2028-ban érkezik. Stephan Winkelmann, a Lamborghini CEO-ja szerint azért mentek el inkább ebbe az irányba, mert az elektromos szupersportautók jelenleg nem érdeklik az embereket: „Ez túl korai. Előre kell látnunk, hogy mikor válnak népszerűvé [az elektromos szupersportautók], ha ez valaha megtörténik." - mondta.

Nemrég Mate Rimac, a Rimac Nevera megálmodója, a Bugatti Rimac vezetője is nagyon hasonló gondolatokat fogalmazott meg. Szerinte egyre kevésbé van igény az elektromos szupersportautókra, mivel a sok Teslát és egyéb villanyautót látva a milliárdosok már nem érzik magukat különlegesnek egy elektromos modellben.

Mindemellett az is tényező lehet, hogy aki szupersportautót vásárol, elsősorban élményeket vár a pénzéért cserébe. Márpedig egy nagy köbcentis belső égésű motor izgalmas karakterét, gyönyörű hangját és sajátos rezgéseit egy villanymotor nem képes visszaadni.

Forrás: motor1.com