A legdurvább Lamborghini legyorsulhatja a legerősebb Teslát?

2024.05.28. 10:52

Röviden:

  • Gyorsulási versenyről lesz szó
  • A kék sarokban az 1020 lóerős, 2,2 tonnás Tesla Model S Plaid
  • A piros sarokban az 1015 lóerő, 1,8 tonnás Lamborghini Revuelto

Már szinte unalmas, hogy a Tesla Model S Plaid gyorsulási versenyeken szinte verhetetlen. Még a legerősebb benzineseket és leggyorsabb, gyári sportautókat is megizzasztja a legerősebb Tesla.

Tetszik vagy sem, mérce lett a műfajban a Model S Plaid, mindenki a Tesla 1020 lóerős szörnyetegét szeretné legyorsulni. A mostani kihívó egy papíron igen ígéretes autó: a hibrid Lamborghini Revuelto 1015 lóerőt tud, ráadásul könnyebb, mint a Tesla, ráadásul minden kereke hajtott.

A Revueltóban egy 6,5 literes, szívó V12-est egészítették ki elektromos hajtással, így jött ki az 1015 lóerő. A nulla-százat nagyjából 2,5 másodperc alatt tudja le az 1,8 tonnás Lambo. A Tesla Model S Plaidben a már régóta ismert, hárommotoros hajtás van, ami 1020 lóerőt tud, így a 2,2 tonnás villanyautó elméletileg 2,1 másodperc alatt éri gyorsul nulláról százra.

Bár a Revuelto méltó ellenfélnek tűnt, sajnos végül nem sikerült vele egyértelműen elkapni a Teslát. Egy nagyon szoros futam volt, amikor a két autó szinte teljesen egyszerre ért be, a többi alkalommal egyértelműen a Plaid nyert.

Látszik, hogy mindkét autó pokoli gyors, semmi szégyellnivalója nincs a Lamborghininek. Sőt, a látottak alapján a Revuelto jelenleg biztosan a leggyorsabb szupersportautók között van. Ha választani lehetne a két autó közül, valószínűleg minden autórajongó elismerné a Tesla szép teljesítményét, majd széles mosollyal az arcán elhajtana a csodálatos Lambóval.

Forrás: Carwow / Youtube