Elveszik a céges Porschét a VW-konszern felsővezetőitől

2024.07.02. 11:25

  • A VW-konszern top menedzserei nem kérhetnek többé Porschét, mint céges autó.
  • A cég megtakarítási okokból döntött így.
  • Az érintettek már panaszt tettek a braunschweigi munkaügyi bíróságon.

Nem könnyű a Volkswagen-konszern top menedzsereinek élete. Éppen csak meg tudnak élni fizetésükből, amit a gonosz felsővezetés nem hajlandó megemelni, erre most bejelentették, hogy egyik céges autójuk sem lehet Porsche.

A hírről a Bild számolt be először, akiknek a VW sajtóosztálya is megerősítette az információt. A nagyjából 200 főből álló TMK ( Top-Managementkreises, vagyis top menedzserek) nem választhatnak többé Porschét céges autónak, és akinek már van, attól elveszik. Vagyis kérhetnek egy visszafogottabb második céges autót, mert tegyük hozzá, hogy mindegyik felsővezetőnek két céges autó jár. 

A galád döntés mögött egy átfogó megtakarítási program áll, amivel a cég várhatóan idén négymilliárd, jövőre pedig hétmilliárd eurót spórol. A céges-Porsche megvonással évente millió eurókat spórolna a cég. Mármint szerencsétlen vezetőkön spórolnak. Akik viszont a Porschénél töltenek be vezető szerepet, vagy a nevük Oliver Blume (a VW-konszern vezérigazgatója), azok megtarthatják a Porschéjüket.

A hányattatott sorsú top menedzserek viszont már panaszt is tettek a braunschweigi munkaügyi bíróságon, ahol felszólaltak az egyre rosszabbodó sorsuk miatt, így azt is megemlítették, hogy a beígért fizetésemelést sem kapták meg. Bezzeg arra meg volt pénz, hogy több milliárd dollárral beszálljanak a Rivianba.