Kanyarodó autónak repült a motoros, de nem esett el, ezért tovább hajtott

2024.07.10. 15:52

  • Előzés közben csapódott a kanyarodó autósnak egy motoros.
  • A motoros kibillent az egyensúlyából, de nem esett el és tovább hajtott.
  • Később mégis megállt, mert motorjából elkezdett folyni az olaj.
  • 13 000 forintra bírságolták és 6 büntetőpontot kapott a mutatványért.
  • A vezetéstechnikai oktató szerint nyaranta ez egy gyakori baleseti forma.

Kanyarodó autósnak csapódott egy motoros néhány hete Nagymaros mellett. Az autós kivárta a szemből érkező autókat, majd balra szeretett volna kanyarodni, de egy motoros nagy sebességgel megpróbált elslisszolni mellette. Ez nem sikerült, mert elvitte az autó bal oldalát, de nem esett el, ezért a férfi csak hátra nézett, majd miután összeszedte az egyensúlyát, tovább hajtott. Csupán azért kellett mégis megállni nagyjából egy kilométer után, mert motorjából elkezdett folyni az olaj.

Az eseményeket az autót vezető fél kamerája felvette. A férfi elmondása szerint jó előre indexelt és a tükörbe is belenézett kanyarodás előtt. Akkor úgy ítélte, hogy a motoros még néhány száz méterre van tőle, illetve az adott szakaszon tilos az előzés, így belekezdett a manőverbe. Nem mérte fel, hogy a tükörben megjelenő pont pillanatok alatt mellé ért, így összeütköztek.

A motoros nem hordott védőfelszerelést a sisakon kívül, de nem érkeztek olyan információk, hogy komolyabban megsérült volna. Miután az autónak csapódott, kikorrigálta az ütést, hátra nézett és ment tovább. Később megállt, a rendőrök is ekkor tudták csak felelősségre vonni. Mindössze 13 000 forintos helyszíni bírságot kapott valószínűleg a záróvonal átlépéséért, illetve 6 büntetőponttal is jutalmazták a jogász szerint közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés miatt.

Az RTL megkérdezett az esetről egy vezetéstechnikai oktatót is, aki szerint elég gyakori az ilyen formátumú baleset nyáron. Szerinte a motoros hibázott, mivel nem szabad megkezdeni egy sor előzését úgy, hogy nem bizonyosodunk meg arról, hogy senki sem akar majd balra kanyarodni. Ilyen helyzetekben jobb óvatosan megközelíteni a kocsisort, miközben az említett esetben a motoros látszólag nagyon gyorsan jött.

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy ezeknek a motoroknak a gyorsulása megtévesztő lehet az autósok számára. Esetenként a tükör sem adja vissza megfelelően azt, hogy a motoros milyen messze van az autótól és milyen sebességgel érkezik, érdemes jobban odafigyelni.