Kiderült, tervez-e még Forma–1-es beszállást a Porsche

2024.08.14. 14:54

  • 2022-ben még úgy tűnt, a Porsche a Red Bull partnereként szállhat be a Forma–1-be.
  • Bár a felek végül nem tudtak megállapodni, egy ideig úgy tűnt, a Porsche még mindig érdeklődik a királykategória iránt.
  • Nemrég azonban a gyártó motorsportfőnöke minden kétséget eloszlatott.

A Porsche és a Red Bull Racing még 2022-ben kezdett tárgyalásokat egy esetleges partneri viszonyt illetően. Bár a két fél közötti egyeztetések részletei üzleti titoknak számítanak, információink szerint a német sportautógyártó motorfejlesztési partnerként csatlakozott volna az energiaitalos csapathoz.

A tárgyalások állítólag remekül haladtak: egy ponton szinte az egész F1-es paddock csak formalitásnak tekintette a Red Bull-Porsche összefogás bejelentését. A hivatalos közlemény azonban nem akart megérkezni.



Hamarosan kiderült, hogy a Red Bull féltette a függetlenségét, így végül kihátrált az együttműködésből. Az osztrákoknak állítólag nem tetszett, hogy a Porsche 50 százalékos részesedés mellett jelentős beleszólást akart a csapat ügyeibe.

A Porsche ezután közleményben jelezte, hogy bár nem a Red Bullal képzelik el a jövőt, a Forma–1-et továbbra is „vonzó környezetnek" tekintik. Ebből sokan arra következtettek, hogy a német gyártó továbbra is a beszállást fontolgatja, ehhez pedig másik partnert keres.

Bár 2023 októberében ismét elterjedtek a Porsche érkezésével kapcsolatos pletykák, Thomas Laudenbach, a gyártó motorsport főnöki nemrég véget vetett a találgatásoknak. „[A Forma-1] jelenleg nincs terítéken. Az F1 most nem nekünk való feladat, így semmi energiát nem fordítunk erre." – mondta a vezető.

 „Csak a jelenlegi dolgainkra fókuszálunk, és ha megnézzük, rengeteg különböző projektünk van: elég a feladatunk, és tökéletesen boldogok vagyunk azzal, amit jelenleg csinálunk. " – indokolta Laudenbach.

Forrás: motorsport.com