Ez a Végső állomás egyik jelenete is lehetne

2024.08.18. 17:13

Röviden:

  • Egy rönkszállító kamion nem vette figyelembe, hogy egy kanyarodósávban halad.
  • Ahelyett, hogy lassított volna, tovább haladt egyenesen.
  • Kikanyarodott elé egy Skoda, aminek a vezetője azt hitte, hogy kifér a kanyarodás miatt biztosan lassító kamion elé.
  • A Skoda menekülésre kényszerült, de szerencsére végül nem lett baleset az izzasztó helyzetből.

A hatalmas és nehéz kamionok vezetőinek nincs könnyű dolga a nagy gépek mozgását és tehetetlenségét kevésbé ismerő, meggondolatlan autósokkal. Azonban olyanra is akad példa, amikor nem az autós, hanem éppen a kamionos vezet felelőtlenül. Most épp utóbbi történt: egy nagy rönkszállító sofőrje sodort veszélybe több közlekedőt is a 2-es főúton.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

A kamion a belső sávban haladt, és nem vette figyelembe, hogy az valójában egy kanyarodósáv balra, tehát hamarosan véget ér. Ahelyett, hogy fékezett volna, és visszahúzta volna a hosszú szerelvényt az egyenesen haladó sávba, inkább megpróbálta megelőzni a mellette haladót. Mindezt úgy, hogy a kanyarodósávból lendületesen tovább haladt egyenesen.

Balról eközben érkezett egy Skoda, aminek a sofőrje szeretett volna felhajtani a főútra, és mivel a kamion a kanyarodósávban volt, úgy gondolta, hogy fékez majd, ezért épp kifér elé. A Skodának végül menekülnie kellett: a belső sávból egyből besorolt a külsőbe, hogy a kamion ne lapítsa ki. Szerencsére a külső sávban érkező tréler vezetője időben kapcsolt, így nem hajtott bele a Skodába.

Itt nagyon komoly baleset is történhetett volna, de ezúttal mindenki megúszta. Ehhez kellett némi szerencse, és az is, hogy a résztvevők hamar felismerjék a helyzetet. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy ez most csak egy vékony hajszálon múlt. A videó alapján a rönkszállító lendületesen haladt tovább.

Forrás: BP-i autósok