Átmenetileg leállították az Ineos Grenadier gyártását

2024.09.23. 09:50

  • Átmenetileg leállítják az Ineos Grenadier és Quartermaster gyártását.
  • A leállás mögött egy beszállító cég pénzügyi gondja van.
  • Az érintett alkatrész nélkül nem tudnak autót gyártani.

Alkatrészhiány miatt átmenetileg leállították az Ineos Grenadier és Quartermaster gyártását, amely az év végéig, vagy 2025 elejéig is kitarthat - jelentette be a gyártó vezérigazgatója, Lynn Calder.

Calder a bejelentés mellé annyit közölt, hogy az egyik beszállítójuk pénzügyi nehézségei miatt kellett leállítani a termelést, ugyanis az érintett alkatrész elengedhetetlen és jelenleg pótolhatatlan. Hozzátette: az érintett beszállító dolgozik azon, hogy folytathassa a gyártást.

IMG 6664

Ez viszont nem azt jelenti, hogy az Ineos ne keresne más megoldást: Calder közölte, hogy már keresnek olyan gyártót, aki ki tudja váltani a másikat, de ez nem egy gyors folyamat.

Nem megerősített információk szerint a problémával küszködő vállalat a Recaro, aminek német ága, a Recaro Automotive augusztusban jelentett csődöt. A kritikus alaktrész és pénzügyi gondokkal való küszködés keresztmetszetébe pedig pont beleillik a Recaro, tekintve, hogy a Grenadierek csak ilyen ülésekkel vannak szerelve, nélkülük pedig tényleg nem lehet autót készíteni.

A probléma ellenére az Ineos bizakodó, akik arról is beszámoltak, hogy már 45 ország piacán jelen vannak és év végére akár 20 ezer Ineos modellt is legyárthatnak – már ha addigra megoldódik az alkatrész hiány.