A Tesla drasztikusan csökkentette a Model 3 árát Magyarországon

2024.10.08. 13:20

  • Közel egymillió forinttal csökkent a Tesla Model 3 alapára Magyarországon.
  • Mostantól 16,7 millió forintért elérhető a Model 3.
  • Érkezett a palettára egy friss modellváltozat is, a hátsókerekes Model 3 Long Range, ami 702 kilométeres hatótávot ígér.

Az új autók ára az utóbbi években durván elszállt: egy értelmezhető méretű, dízel családi kombi ára alkalmanként belekarcol a húszmillióba, de a legkisebb és legolcsóbb villanyautókért is jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ehhez képest a Tesla árazása a többiekhez képest még mindig emészthető, és most erre is tudtak lapot húzni.

A Tesla annak ellenére csökkentette a Model 3-ak magyarországi árát, hogy azok eddig se számítottak drágának a konkurensekhez képest. A Model 3 alapára eddig 17 651 900 forint volt, amit most közel egymillió forinttal kurtítottak meg. A Model 3 mostantól 16 669 900 forintért kapható.

A modellpalettát is bővítették: mostantól kapható a hátsókerekes Model 3 Long Range. Ezt a modellváltozatot időszakosan forgalmazták már régebben is, de főleg cégautóként volt elérhető, magánügyfelek alig juthattak hozzá. A Long Range-et eddig összkerekes változatban árulták.

A Model 3 Long Range RWD az eddigi legnagyobb hatótávú Model 3: 702 kilométeres hatótávot tud a WLTP szerint. Ez azt jelenti, hogy mindössze 12,5 kWh-t fogyaszt száz kilométeren. Ehhez hasonló hatótávot tud egyébként az ígéretek szerint a Peugeot E-3008 is, de ahhoz még nem tartozik hivatalos WLTP adat.

A Model 3 Long Range RWD ára 18,9 milliónál indul. Az összkerekes Model 3 Long Range AWD ára 21,2 millió forintról 20,6 millióra mérséklődött, viszont a Magyarországon kapható csúcsmodell, vagyis a Model 3 Performance ára nem változott, azért továbbra is kis híján 23 milliót kérnek.

Forrás: Tesla