Debrecenben az autósok szívesen szétkenődnek egy vonat orrán

2024.10.09. 14:03

  • Tanulságos videót osztott meg a rendőrség.
  • Egy debreceni vasúti átjárón sokan annak ellenére is áthajtottak, hogy a jelzés már régóta piros volt.
  • Minden szabálysértővel szemben eljártak a rendőrök.

Egyértelmű, hogy egy autó nem nyerhet a vonattal szemben, ennek ellenére mégis váratlanul sokan hajlandóak kockáztatni. Sokan simán áthajtanak a vasúti átjárón a tilos jelzés ellenére, és sajnos előfordul, hogy ilyenkor súlyos baleset történik.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A rendőrség most egy szomorú, de tanulságos videót osztott meg arról, hogy milyen sok autóst nem érdekel, hogy piros a vasúti átjáró lámpája. A felvétel Debrecenben készült, és rengeteg sofőr még úgy is áthaladt a síneken, hogy a lámpa láthatóan nem akkor váltott át, hanem már jóval korábban. Olyan autós is volt, aki kikerülte a tilos jelzésnél szabályosan megálló autót.

Baleset ezúttal nem történt. Az esethez a rendőrség hozzátette, hogy a videó mindössze néhány óra leforgása alatt történt eseményeket mutat be. A rendőrök az összes szabálysértővel szemben eljártak, helyszíni bírság és feljelentés volt a következmény.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi KRESZ-szabályok betartására hívja fel a figyelmet:

  • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni.
  • Az átjáróban és közvetlenül azelőtt tilos előzni.
  • A vasúti átjárón csak folyamatosan, megállás nélkül, legalább 5 km/h-s átlagsebességgel szabad áthaladni.
  • Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad.

Forrás: Police.hu