Menet közben robbant fel egy elektromos robogó Kínában

2024.10.11. 07:23

  • Menet közben felrobbant egy villanyrobogó Kínában.
  • A robogós égési sérülésekkel túlélte a balesetet.
  • Egyelőre tisztázatlan, hogy miért robbant fel a robogó.

Kínában az elektromos robogók és motorok piaca jelentősen nagyobb, mint Magyarországon, így ott egy ilyen jármű kimondottan hétköznapi. Az viszont nem hétköznapi, amit egy motoros pár napja átélt robogóján.

Az eset október 7-én este 7 óra körül történt Sencsen Longhua kerületének egyik kereszteződésében, ahol az elektromos robogó menet közben szimplán lángra lobbant, majd nem sokkal utána felrobbant.

A felvételen pont a robogó kigyulladása utáni pillanatok láthatók, ahogy tűzgolyóként ér a kereszteződés közepébe, ahol a motoros a robbanás előtti pillanatban pont le tudott vetődni róla. Viszont nem úszta meg sértetlenül, mert a felvételen látható, ahogy égve gurul a földön.

Chinese-E-Scooter-fire-ezgif.com-video-to-gif-converter.gif

A Carscoops információi szerint a férfi égési sérüléseket szenvedett a felsőtestén, az arcán és a lábán, a felsője pedig leégett róla. A tűzoltók sikeresen el tudták oltani a tüzet, de az elektromos robogót nyilvánvalóan nem tudták megmenteni.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, és további részletek valószínűleg csak a hatóságok alapos vizsgálata után derülnek ki. A kínai média arról számolt be, hogy egyes szemtanúk szerint a robogót átalakították, ami hozzájárulhatott a tűzesethez és a robbanáshoz, bár ezt nem erősítették meg. A legfontosabb, hogy a motoros túlélte, és egyetlen járókelő sem sérült meg a pokoli tűzben.

Hogy mit tegyél, ha esetleg kigyulladna az elektromos autód, robogód, ebben a cikkben írtunk részletesen: