Új hathengeres VM Motori dízel a Fiatnál

2004.12.15. 13:41

Az olasz dízelmotor-specialista új V6-osa nagyobb Alfa, Lancia és Fiat modellekben mutatkozik be hamarosan. A VM Motori és a Fiat dízelmotor-fejlesztő részlege közösen fejlesztette ki a VR630 jelzésű háromliteres, négy vezérműtengelyes, 24 szelepes motort, ami sok tekintetben felveheti a versenyt napjaink nyolchengeres dízelmotorjaival is. Az új, 60 fokos hengerszögű V6-os csúcsteljesítménye ugyanis eléri a 250 lóerőt, legnagyobb nyomatéka pedig 550 Nm 1800-as percenkénti fordulatszámon. Készítői szerint a VR630-as megfelelő erőforrása lesz akár az Alfa 156-os váltótípusának, akár az Alfa GTV utódjának, míg a Fiat készülő nagykocsijába egy takarékosabbra hangolt, 240 lovas változat kerül. A 240 kilogrammos motor természetesen teljesíti az EU4 emissziós határértékeit, sőt, moduláris felépítésének köszönhetően lehetőséget ad a továbblépésre is. A terveket eleve úgy készítették, hogy viszonylag kevés változtatással kialakíthassanak a hathengeresből egy négyliteres V8-ast, amely a Maserati Quattroporte, vagy akár a Maserati Coupé motorterébe is beépíthető lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.