Tovább terjeszkedik a Renault Oroszországban

2007.05.18. 13:01

Moszkva melletti üzemének jelentős bővítéséről határozott a francia gyártó. Az orosz kormánnyal kötött megállapodás értelmében az Avtoframos üzemet 2009-ig évente 160 ezer autó előállítására teszi képessé a Renault. A szerződés értelmében ehhez Moszkva városa biztosítja a szükséges földterületet, és a közelben egy új ipari zónát is kialakít a beszállítók számára.

A franciák nemrég kezdték meg a Logan forgalmazását Oroszországban, Renault márkanéven, és eddig meglehetősen sikeresnek tűnik: az év első négy hónapjában majdnem húszezer példányt sikerült eladni csak ebből a típusból, miközben a többi Renaultból csupán nyolcezer fogyott. A számok azt mutatják, hogy a Renault az idén bőven túlszárnyalhatja Oroszországban a tavalyi, 72 ezres eladási rekordját: ha minden jól megy, az idén akár 85-90 ezer autót is eladhatnak.

Az igazán drasztikus növekedést azonban a Logan új változatainak piacra kerülésétől várják: az MCV kombi bemutatása akár a másfélszeresére növelheti a keresletet, és a későbbiekben további, egyelőre előttünk is ismeretlen modellváltozatok is várhatók.