JE Design Audi Q7: bálna suhogósban

2007.07.17. 11:28

Úgy tűnik, a Németországban bármilyen autóhoz érdemes tuning-alkatrészeket kínálni, még akkor is, ha a végeredmény menthetetlenül értelmetlen. A JE Design az Audi nagy szabadidő-autója számára készített egy teljes sportcsomagot: a kényelmes utazóbatárból brutális, sportos külsejű debella lesz, bár nehezen hihető, hogy a 2,3 tonnás karosszéria valóban alkalmassá tehető az élményautózásra.


Galéria - kattintson a képre

A JE Design tuningmesterei mindenesetre felvonultatták egész repertoárjukat. A futóművet kiszélesítették és leültették, 22 hüvelykes keréktárcsákat és 295 mm széles abroncsokat szereltek az autóra, brutális sárvédő-szélesítéseket készítettek hozzá, kicserélték a lökhárítókat, és a kipufogórendszert. Így a Q7-es ugyanolyan stílusú lett, mint egy porig ültetett VW Golf, csak jó kétszer akkora. A figyelem felkeltésére kiváló, operába járni már csak az autó bazári megjelenése miatt is alkalmatlan. Mégis inkább félelmetes, mint nevetséges az alapos motortuning miatt: a 4,2 literes V8-as motorból 500 lóerő és 600 Nm tör elő egy padlógázas gyorsításkor, így a tuninghodálynak kevés az ellenfele az Autobahnon. 5,6 másodperccel az indulás után már 100 km/h-val száguldhat, a gyorsulásnak pedig csak 270 km/h-nál szakad vége.

A fékrendszert persze megerősítették, így a lassítás sem jelenthet gondot, de egy ilyen autóval nyilván nem gond a gyors közlekedés az autópályán. Aki a tükörben meglátja, úgyis pánikszerűen menekül félre.