Gyári előzetes a négyajtós VW kupéról

2007.12.03. 09:59

Eddig csak kósza pletykákban hallhattunk a Volkswagen Passat-alapú kupéjáról. A korábbi hírek egy alacsony tetővonalú, négyajtós és négyüléses típusról szóltak, amely leginkább a Mercedes CLS-re emlékeztet egy számmal kisebb méretben.

A Volkswagen most saját honlapot indított a típusnak, ahol egy rövid animáció formájában felbukkan az autó néhány részlete. A sötét hátterű, közeli felvételek alapján nem derül ki túl sok az autó karakteréről, de van egy olyan nézőpont, amelyen a hátsó ajtók sarka is felfedezhető, így most már biztos, hogy valóban egy négyajtós modellről van szó, amely valószínűleg a Passat és a Phaeton közti űrt hivatott betölteni. Az oldalon csupán annyit említenek, hogy az autóról 2008-ban közölnek újabb információkat, de felkínálják a regisztráció lehetőségét, azzal az ígérettel, hogy az újabb fejleményekről levélben küldenek értesítést.

A korábbi hírek szerint az új VW kupé bemutatójára már 2008 tavaszán, a Genfi Autószalonon sor kerül, A préium kategóriába szánt típust állítólag 140 és 300 lóerő közti teljesítményű négy- és hathengeres motorokkal, és igen gazdag alapfelszereltséggel kínálják majd.