2008.01.25. 11:19

A Renaultsport legyártotta a Clio Renaultsport 197 F1 Team R27 utolsó, ötszázadik példányát az észak-franciaországi Dieppe-ben található üzemben. A limitált szériás sportmodellt tavaly áprilisban dobták piacra ültetett, keményebb rugóval és gátlókkal felszerelt futóművel, és mindössze 500 példányt készítettek belőle a brit piac számára.
Az 500. autót a renaultsport.co.uk rajongói oldal egyik tagjának készítették különleges jéghegyfehér fényezéssel. James Brookes egy előző szériás Clio Renaultsport 172 tulajdonosa, aki nagyon vágyott egy 197 F1 Team R27-re. Családja nagy Renaultsport rajongó: bátyja, Will és apja, Steve is a egy bedfordi Renault-kereskedésben dolgozott, Will is sport Clio-tulajdonos volt. Sajnos Will egy autóbalesetben tavaly életét vesztette, és a család egyik barátja azzal a kéréssel fordult a Renault-hoz a weboldalon keresztül, hogy készítsenek egy egyedi példányt a modellből James számára, Will emlékére. A Renault teljesítette a kérést, és legyártotta az autót James számára.
James a következőket mondta az átadásnál: "Lenyűgöző ez a támogatás, és szeretném kifejezni hálámat a Renault-nak. Köszönöm barátomnak, Davidnek is, aki felkereste a céget. Ez egy különleges autó egy különleges ember emlékére, és legalább annyira fogom élvezni, amennyire a bátyám tette volna."