Kiszivárogtak a Renault Mégane fotói

2008.09.01. 15:53

A francia kompakt következő generációja az idei Párizsi Autószalonon lesz látható, de a Renault egyelőre igyekezett titokban tartani a modell végleges formáját - láthatóan kevés sikerrel.

Korábban is számos kémfotó látott napvilágot, most azonban a gyári bemutatóra szánt fotósorozatból került idő előtt nyilvánosságra néhány jó minőségű kép. Ezeken már az ötajtós kivitel minden lényeges részlete tisztán látható. Az előző Mégane furcsa fenekével keltett feltűnést bemutatója idején, az új modellen azonban láthatóan igyekeztek jobban elosztani az érdekesebb részleteket. A motorháztetőn körbefutó él, a lefelé kihegyesedő hátsó ablak, a hátsó lámpák különös formája vagy az első sárvédőívek feletti tarajos kiképzés - amely egyébként kísértetiesen emlékeztet a Mazda hasonló megoldására - külön-külön mind karakteres, izgalmas megoldás, bár az autó külsejéből mintha hiányozna a harmónia. Az összkép a Lagunáéhoz hasonló: korszerű, még divatos is, nyilván sokaknak fog megtetszeni egy-egy jó akcióban, de aligha válik belőle emlékezetes klasszikus.

Sajnos az autó adatai egyelőre nem ismertek, bár a pletykák szerint falrengető újítások nem várhatók: a motorválaszték - legalábbis eleinte - főleg ismert négyhengeres benzin- és dízelmotorokból áll majd, legfeljebb egy-két kis hengerűrtartalmú benzines turbómotor jelenthet újdonságot. A Mégane hivatalos bemutatóját ugyan csak októberben tartják, de várhatóan még a Párizsi Autószalon kezdete előtt közzéteszik majd a legtöbb lényeges információt - és persze még néhány képet is -, és ha igazak a hírek, a gyártása is beindul még az idén.