A Lotusra bízták a Jaguar XE sportkocsit?

2009.02.09. 09:40

Brit újsághírek szerint a Jaguar a Lotustól kér tanácsot új sportkocsijának megépítéséhez.

A két brit gyártó korábban is együttműködött már - egyebek közt a nemrég bemutatott XKR futóművét is a Lotussal hangoltatták - de most jóval többről van szó. A Jaguar azzal bízta meg a Lotust, hogy mérje fel, az új, kétüléses, orrmotoros modellt érdemes-e gyártani, és ha igen, milyen alkotóelemekből. Ráadásul valószínű, hogy az új sportkocs tervezésénél a Lotus alumínium vázépítési technológiáját is fel szeretnék használni. A kis sportkcsigyártó korábban az Aston Martinnak is segített kifejleszteni egy moduláris alumínium platformot, amelyet azóta is sikerrel alkalmaznak, és ugyanezt a technológiát kaphatja meg a Jaguar is. Egyes feltételezések szerint még az is lehetséges, hogy a Jaguar az XE előállítását is a Lotussal végeztetné - Hethelben jelentős kihasználatlan gyártókapacitás áll rendelkezésre - és saját maga csak egyes főegységeket szállítana, illetve a típus eladását végezné.

Egyelőre persze még nem született meg a végleges döntés a Jaguarnál sem: az XE sorsa most azon múlik, hogy a Lotusnál találnak-e módot a gazdaságos gyártásra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.