Ígéretesen kezdődik a VW Polo karrierje

2009.06.26. 14:48

Hivatalosan ugyan csak mától kapható Németországban, de a rendelések alapján úgy tűnik, elődjéhez hasonlóan népszerű lehet az új VW kisautó .

A gyáriak szerint a mai napig több mint 24 ezren rendelték meg a típust, gyakorlatilag látatlanban, hiszen eddig csak autókiállításokon, és fotókon találkozhatott a típussal a nagyközönség. "A Polo a megfelelő autó a megfelelő helyen és időben. Példát fog mutatni a konkurenciának még most, a nehéz időkben is" - nyilatkozta a VW márka marketing-igazgatója, Christian Klinger. Szavait persze az ilyenkor kötelező kincstári optimizmus uralja, de abban azért lehet némi igazság, hogy a Polótól van miért félnie a konkurenciának. Már az elődmodell is évekig volt piacvezető Németországban, és a most bemutatkozó modell az 1,2 literes TSI turbómotorral és az 1,6 literes dízelekkel újabb ütőkártyákat hozhat magával. Az autót persze sokan kritizálták már fantáziátlan formatervéért - lényegében olyan, mint egy kicsinyített Golf - de az elmúlt évek Volkswagenjeinek eladási mutatóit ismerve egyre inkább az az érzésünk, hogy a vásárlókat ez nemigen fogja zavarni.

Az új Polo alapára Németországban 12 150 euró - átszámítva 3,34 millió forint - de nem kizárt, hogy itthon olcsóbb változatokat is piacra dob majd a VW.