Alfa Romeóként jöhet a Dodge Európába

2009.07.01. 14:05

A jellegzetes Alfa pajzs néhány nagyobb amerikai modellen bukkanhat fel, míg az olasz márka modelljei a Dodge amerikai kínálatát erősíthetik.

Az információ a Fiat és a Chrysler vezérigazgatójától, Sergio Marchionnétől származik, aki azt mondta, nem volna érdemes egy-egy piacon mind a két márkával jelen lenni. "A két márka közt hatalmas verseny alakulna ki, hiszen ugyanazokat a vásárlókat célozzák. A Dodge Amerikában egyet jelent az izomautókkal, és ugyanez igaz az Alfára Európában". Így valószínű, hogy a 159-esnél nagyobb modelljeit a jövőben a Dodge-tól szerzi majd be az Alfa Romeo - a 166-os utódja alighanem a Charger kissé átdolgozott formatervű változata lesz.

Marchionne a Chrysler jelenlegi helyzetéről is beszélt. "Még mindig rengeteg pénzt emészt fel a vállalat működése, de valamelyest már most javult a helyzet a tavalyi évhez képest. Az a kérdés, milyen gyorsan tudjuk teljesen megállítani a folyamatot. Ez most a legfontosabb feladatunk" - mondta az igazgató, bár részletekbe nem bocsátkozott. Ugyanakkor azt mondta, remélhetőleg igen hamar sikerül nyereségessé tenni a vállalatot a Fiat műszaki segítségével. Jelentős változás persze csak 2-3 év múlva várható, hiszen ekkorra cserélhetik le új modellekkel a Chrysler meglehetősen sikertelen középkategóriás és kompakt típusait.