Hibrideket is együtt készít a PSA és a Mitsubishi

2009.07.13. 13:45

A Peugeot és japán partnere állítólag újabb területet talált, ahol összetehetik, amijük van: a két vállalat együtt folytatja a konnektoros hibrid hajtásláncok fejlesztését.

A franciák már hozzákezdtek a munkához: a 3008-as kapcsán beígérték az első hibrid rendszerüket, ahol a belsőégésű motor az első, a villanymotor a hátsó kerekeket hajtja. A Mitsubishi ugyanakkor a tisztán elektromos hajtáslánccal szerzett komoly tapasztalatokat, ami szintén jól jöhet a közös munkában. A két vállalat a hírek szerint azt a célt tűzte maga elém hogy hibridjeik műszaki színvonalával három év alatt utolérjék a Toyotát, ami nem lesz egyszerű, hiszen a japán vállalatóriás mögött bő 12 év hibrid-gyártási tapasztalata van, míg az első hibrid Peugeot és Mitsubishi modellek 2012 előtt biztosan nem kerülnek piacra.

A PSA-Mitsubsihi együttműködés már most is meglehetősen szerteágazó. A japánok szállítanak szabadidő-autókat a francia cégnek, és hamarosan az i-MIEV villanyautót is megkapja a Peugeot. Emellett hallani arról is, hogy a két cég közös gyárat alapítana Oroszországban, bár úgy tudjuk, ezt a tervet bizonytalan időre elnapolták, amíg a válság nem kezd el legalább enyhülni.