Csak 18 éven felülieknek!

2010.12.15. 06:16 Módosítva: 2010.12.15. 06:16

A fanatizmus furcsa állapot. A fanatikus elvakultan, a síron túl is hisz az adott dologban, utolsó véréig küzd, harcol és már régen nem számít, igaza van vagy sem. B-közép. A fanatizmus egyik legelterjedtebb válfaja a netfanatizmus. A netfanatista nem köt magára robbanószert, ő arccal a monitor felé imádkozik naphosszat.

Ezen a csoporton belül létezik az autós alfaj. Ő az, aki vascsöves verést emleget a kommentablakban, mert nem tudja elfogadni, hogy a hőn áhított Dodge Viper egy túlmotorizált társzekér, ő az, aki instant átkokat szór mindenkire, akinek nem kell egy Swift, vagy kritikus észrevételeket tesz kedvenc típusával kapcsolatban. Ő még nem troll, aki mindenhez csak egy épületes takaroggy-gyal szól hozzá, csak néha bukik ki belőle a vadállat, de akkor nagyon. Nekünk, a Totalcarnak azonban szerencsénk van.

Igaz ugyan, hogy a 3-4 jól bejáratott házi trollunk nekünk is megvan, de alapjában véve elmondható, hogy lapunk és a Belsőség blog köré szerveződött közösség kulturált, normális emberekből áll. Ráadásul nem mindegyikük hardcore monitorlakó, ezt évente megrendezett találkozóink egyre népesebb közönsége is bizonyítja.

Igen ám, de mi van, ha hirtelen kell kibújni a kékes derengésből? Odaállni és megmutatni az arcot csak úgy, poénból? Be merik vállalni vagy sem? Mi igaz a nethuszár-diagnózisból? Ennek felderítésére keresve sem találhattunk volna jobb alkalmat a hétvégén lezajlott nagy ajándékosztásnál.

Nem először csináltunk ilyet, ezért meglehetősen jól felépített stratégiával vágtunk neki: az igazán zsíros falatokat napközben csak hébe-hóba szórtuk el, estére azonban már szinte csak olyan maradt. Mivel tízpercenként osztottunk ki egy-egy nyereményt, így a reggel nyolckor induló verseny délutánra már mindenkit kifárasztott, ezért kora estére már körvonalazódott az a fanatikus keménymag, amelyik kibírhatja hajnali negyed háromig.

Az első ágyút hat órakor sütöttük el, egy Carrera kisautópályát lehetett elvinni, de nem volt egyszerű, ez volt az első, igazán nehéz próba. A győzelem feltétele ugyanis az volt, hogy egy pohár vagy bögre és a Hungaroring pályarajza segítségével teljesíteni kellett egy kört. Brümmögve.

Hülyeségben (is) élenjárunk, ezért egy kis bátorításként megmutattuk, hogy lehet ezt megoldani pár percen belül forgatással, feltöltéssel.

Nem igazán hittük, hogy valaki ezt képes lesz végigcsinálni. Bende Tibi még egy órával a feladat előtt is e-mailben fejezte ki szkepticizmusát, és én is meginogtam. Aztán kiderült, hogy óriásit tévedtünk. A Totalcar-olvasó ugyanis nem hétvégi fanatista, a Totalcar B-közép ultrametál és valós.

A következőkben kérem halkítsák le készülékeiket, mert a nyugalom megzavarására alkalmas hang- és képanyag következik. És önök dönthetnek.