Levelet küldött munkatársainak a Főtaxi az Uberrel kapcsolatban

2024.02.28. 13:03

Újabb részletek derültek ki az Uber visszatérésével kapcsolatban.

Ahogy azt korábban megírtuk, a taxisok és a magyar kormány által kiutált Uber, most a Főtaxival szövetkezve térne vissza a magyar piacra. Most a Világgazdaság újabb részletek birtokába jutott.  A vg.hu cikke szerint egy a Redditre kikerült belső levelezésből kiderült, hogy a bejelentést hosszas tárgyalások előzték meg, és az Uber mindenben megfelel a jelenlegi magyar jogszabályi környezetnek:  A Főtaxival együttműködésben tervezi belépését a budapesti taxis személyszállítási piacra az Uber, mindenben megfelelve a jelenlegi magyar jogszabályi környezetnek.

A levélben hangsúlyozzák: a jövőben a Főtaxi és az Uber szolgáltatásai egyszerre lesznek jelen a magyar taxis piacon. A Főtaxi sofőreinek ez még több fuvart és bevételt jelent majd, ennek részleteiről hamarosan tájékoztatunk benneteket – írják, hozzátéve, az új piaci szereplő megjelenése nem befolyásolja a Főtaxi stratégiáját és céljait. 

Levelükben kiemelik: a magyar cég állománya és munkarendje változatlan marad: Továbbra is ugyanazzal a lelkes és elhivatott csapattal állunk a rendelkezésetekre. Ehhez hozzáfűzik még, hogy idén továbbfejlesztik az applikációjukat, folytatják a fuvargeneráló és appletöltő marketing- és kommunikációs kampányaikat, valamint bővítik a fuvarszerzési csatornáikat is.  

A levél szerint a Főtaxi azt is megerősítette, hogy az elszámolás módja nem változik a sofőrökkel, a tagdíj mértéke változatlan marad, amelynek befizetése a meghatározott időintervallumban történik a jövőben is.

A Főtaxival korábban leszerződött üzleti és egyéb partneri együttműködéseink továbbra is érvényben vannak, mi több, további partneri kapcsolatok előkészítése van folyamatban – közölték a partnereikkel. A kiküldött tájékoztató azzal zárul, hogy a Főtaxi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállítója marad a jövőben is. 

(via: vg.hu)