Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Ebbe tényleg mindent beleraktak!

Erőmérő: Volvo XC90 T8 TWIN

2022.07.01. 09:18

Ugye nem az jut eszedbe egy Volvóról, hogy 5,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Pedig ezt is tudja. Sőt, tulajdonképpen mindent tud: összkerekes, hétüléses, zöldrendszámos, légrugós. Ráaadásul közmondásosan biztonságos. Mit hozhatsz fel ellene? Hogy csak egy négyhengeres van az orrában. Igaz, azon kompresszor ÉS turbó is van.

Sokszor a gyorsulás az csak úgy lesz. Van egy kompresszoros, turbós benzinmotor. Elég erős lenne így is, de a zöldség miatt van egy 240 Nm-es villanymotor is, ami a hátsó kerekeket hajtja – így márkellő tapadás és vonóerő is lett, hogy 5,6 alatt gyorsuljon százra. 

A belsőtér nagyon jó benyomást kelt. Persze most nem ezért jöttünk: a motor érdekel. Az egész erőátvitel minden, csak nem egyszerű. A két feltöltő, a sebességváltó, a külön elektromos hajtás kérdésessé teszi számomra a tizen-huszonéves korban a fenntarthatóságot, de most újszerű állapotában inkább élvezni kell. A méréskor a rengeteg biztonsági berendezés kikapcsolása igényli a legtöbb időt, de utána...

Ha tetszett, oszd meg, lájkold, kommenteld és jelentkezzetek autóitokkal a jelentkezési űrlap kitöltésével, akár korszerűbb összkerekes vagy/és elektromos autóval is,itt azt is meg tudjuk mérni, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, kövessétek be Youtube-csatornánkat!