2024-ben jöhet a Windows 12

2022.07.15. 14:43

2015-ben a Microsoft még azt mondta, hogy a Windows 10 lesz az utolsó számozott verzió, és csak kisebb frissítésekkel fogják fejleszteni a rendszert az idők végezetéig, de ez tavaly, a Windows 11 érkezésével megdőlt, most pedig már arról van szó, hogy két éven belül a Windows 12 is érkezik. Változik az időközi frissítések rendszere is, eddig egy tavaszi és egy őszi nagy frissítést kapott a Windows, mostantól akár évi négy nagyobb csomag is érkezhet az apróbb, azonnali hibajavításokon kívül. Verziószám-ugrással járó Windows frissítések háromévente érkeznének.

A jelenleg elérhető információk szerint az aktív Windows-felhasználók mindössze 20%-a váltott a legfrissebb, 11-es rendszerre, viszont a Microsoft életében eddig sem volt ritka, hogy bizonyos verziókat nagyon gyorsan lekevernek, ilyen volt például a Vista vagy a 8.1.

A Windows 11 legnagyobb újításai közé tartoznak a virtualizációra építő biztonsági funkciók (VBS), de fejlesztettek az alkalmazáskezelésen, ami a Windows 10-hez képest még magasabb prioritással látja el az előtérben, aktívan futó alkalmazásoknak szánt hardveres erőforrásokat, és persze rengeteget faragtak a kezelőfelületen, és az Android szoftverek egy részét is tudja futtatni a friss Windows.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!