Újra miénk a Grand Prix-pálya!

Totalcar-Hungaroring Pályanap IV: augusztus 31 - szeptember 1

2013.08.19. 18:02

Kedves mindenki! Egyáltalán nem költői túlzás, amikor azt mondom, hogy lóg a belünk. Ez tény. És ennek örülünk, mert ilyenek vagyunk. Örülünk, mert a jelek szerint megint sikerült partnereink és támogatóink segítségével összehozni egy igazi, hozzánk méltó bulit. Hangos zene, mell- és fenékrázás valamint kínos programok nélkül.

Idén kicsit félve ugyan, de belevágtunk. A Hungaroring csapatának segítségével egy olyan hangulatos pályanapot hoztunk össze, amilyen még eddig nem volt. Nehéz rátenni még egy lapáttal, de megpróbáljuk, hiszen célunk az, hogy ne csak a nettó autó-őrültek, hanem azok is megtalálják a magukét, akik még csak ismerkednek az autózás csodás világával. És mindegy, hogy nő, férfi vagy gyermek, azt akarjuk, hogy mindenki jól érezze magát ezen a benzingőzzel átitatott családi hétvégén.

Gördítsenek le, nézzék meg partnereink hosszú sorát. 2013-ban nem kevés optimizmusra volt szükségük, de velünk vannak, mellénk álltak és csináljuk. Bíznak bennünk, mi bízunk olvasóinkban, a jó időben és magunkban is. E nélkül nem megy. De megcsináltuk már háromszor és most is meg fogjuk, akkor is, ha havazik.

Természetesen a belépés ezúttal is díjtalan. Sőt, a pályahasználaton kívül minden az lesz, ahogy eddig is.

A családi-vonalra erősen rágyúrtunk, így ezúttal a kicsiknek és a nagyobbaknak sem kell otthon maradniuk. És hogy ne csak egy akármilyen, unalmas kis villanyautózás-bringázás legyen a jutalmuk iskola-óvodakezdés előtt, ezért a Continental KRESZ-parkot, a Citroen játszóházat, a puha szőnyegeket és a kirakós-sarkot egyenesen a paddock tetején rendeztük be számukra, ahol árnyékban lehetnek egész nap. Sőt, ha a nagyon kicsik vagy az anyukák elfáradtak, akkor a klimatizált VIP-teremben pihenhetnek vagy játszhatnak egyet, ahol természetesen büfé is lesz.

A kicsit nagyobbak (5 évnél idősebbek) a parkolóban felállított Shimano-Capriolo ügyességi bringapályát vehetik igénybe, ami az ország legnagyobb, mobil bringaparkja. És nem csak suta bólyakerülgetésről van szó. Profi bringások, gyakorlott instruktorok építették a legkisebbeknek. Ingyen van ez is.

Ahogy a vele szemben felállított ugrálóvár is. Vagy a 3D-képes szimulátorgépek, a SimTechsRacing legújabb fejlesztései. De – természetesen – ez még messze nem minden, hiszen:

- Novoth Tibi autódiagnoszta és partnercégei ismét kitelepülnek a nehéztüzérséggel és térítésmentesen segítenek mindenkinek, akinek gondja támadt az autójával.

- A Continental standján 15 fős csoportok járhatnak végig egy miniatűr abroncs-gyárat és tudhatják meg, hogyan lesz a kaucsukból autógumi. Ráadásul egy kis mázlival bárki (látogató, résztvevő) nyerhet egy 100 ezer forint értékű téligumi-készletet az autójára.

- Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság naponta kétszer igazán látványos bemutatót tart a nyilvános parkolóban körbekordonozott területen robbantással, mentéssel, oltással. Standjukon pedig bárki kpróbálhatja a mentéshez használt szerszámokat. Elhihetik, a hidraulikus olló elég komoly szerszám. Reményeink szerint tűzoltóautót is hoznak, az ám a csoda!

- Mobil gumiszerviz is lesz, gumicserével-centrírozással ingyen és bérmentve minden résztvevőnek.

- Az elektronikai kütyüket forgalmazó Bitframe-standon az érdeklődő résztvevők autóját felkamerázzák a srácok, a felvételeket természetesen mindenki megkapja majd.

- A Motul standján pedig a regisztrált résztvevők (az old- és youngtimeresek is) megnézhetik, sőt, autójukon ki is próbálhatják bármelyik karosszériaápoló csodaszert, ha kell, akkor a motulosok megtisztítják az autót, krómtól-műanyagig. Ne gondolják, hogy itt nem lehet nyerni semmit, mert igen, majd meglátják.

A szombati nap azonban nem csak a csapatásé. A paddock melletti aszfaltozott parkolóban ugyanis megejtjük az idei második Totalcar Oldtimer Sokadalmat , ahová minden – 25 évnél idősebb – autót és tulajdonosaikat várjuk majd. Sőt, 5000 forint ellenében lehetőséget adunk nekik is, hogy 9:30-tól 11:30-ig felhajthassanak a Hungaroringre, ahol egy fotópontot is felállítunk és az itt készült fotó felkerül abba a böngészhető-letölthető adatbázisba, melyen már több, mint egy hónapja dolgozunk megfeszített erővel.

A Totalcar Oldtimer Sokadalom minden résztvevőjének regisztrálni kell majd az adott e-mailcímen, attól függetlenül, hogy igénybe veszi-e a pályát vagy sem, csak így tudjuk garantálni, hogy egyazon parkolóba kerüljenek. A regisztrációs e-mailcímet a többivel egyetemben az 1. regisztrációs körben hozzuk nyilvánosságra 2013 augusztus 21-én (szerdán) 10:00-tól. A szükséges adatokat majd ott megtalálják, sok helyünk nincs, aki szeretné megmutatni öreg autójának a magyar versenypályát, az figyeljen és készüljön! A sikeres regisztrációt követően az Old- Youngtimer parkolóba feljogosító matricát a Hungaroring főbejárata melletti regisztrációs központban lehet átvenni, ugyanitt kerül sor a befizetésre is pályahasználat esetén.

Figyelem!

A Totalcar Oldtimer Sokadalom pályahasználati ideje NEM versenyidő. A cél nem az, hogy verseny alakuljon ki, hanem az, hogy a közönség is megismerhesse, láthassa az autókat mozgás közben. Időmérés nem lesz, a versenyigazgatóságnak pedig joga van azonnal kiinteni bárkit, aki veszélyezteti a többieket vagy autója műszaki állapota ezt indokolja (olajfolyás stb.). A pályára felhajtó Totalcar Oldtimer Sokadalom résztvevők ajándékpólót kapnak és kötelezően alá kell írniuk egy felelőségvállalási nyilatkozatot, ahogy mindenkinek, aki a pályára felhajt.

A jelentkezők számától függően a járművek csoportokba oszthatók (max. 2) így garantálva, hogy az épeszű közlekedés szabályainak betartása mellett mindenkinek legyen elég ideje az autózásra.

Természetesen a Totalcar Oldtimer Sokadalom résztvevőinek nem kötelező a pályahasználat, de mindenkire gondoltunk, így a Gödöllői Királyi Kastély jóvoltából egy igazán hangulatos, kellemes fotópont is rendelkezésükre áll szombaton (augusztus 31) 11:00 és 13:00 között a Gödöllői Királyi Kastély területén és annak parkjában.

Reméljük, hogy legalább annyi csodás és érdekes autó gyűlik majd itt össze, mint nemrégiben a Fővárosi Autópiac területén.

És ez még messze nem minden.

Szombaton kerül sor a Magyar Time Attack Totalcar Kupa-futamára, melyre a regisztráció (30 ezer forint ellenében) már zajlik az MTA-nál. Az ország leggyorsabb autóit így bárki megnézheti, megtapogathatja, sőt, akár utasként is beülhet a pilóták mellé, feltéve, ha van még ülés a sofőré mellett. Lesz mit nézni.

A Honda és a Totalcar vendége lesz Michelisz Norbert, a Ford-standon Turán Frici autóztatja a szerencséseket, a BMW pedig jó eséllyel elhozza Walter Csabát, mellé is be lehet majd ülni egy-egy kör erejéig. Bérautózás a Hungaroring sportautóiban, ott lesz az offroad-pálya, minden nyitva áll. Újra itt lesz a Nissan, a Toyota és a Mazda is, próbakörre bármikor rábeszélhetőek és ne feledkezzünk meg a Citroënről sem, a DS3 Racinggel még talán mi is megyünk pár kört. Van hely, lehet jönni!

Hopp, el ne felejtsük, hogy ezúttal egy meglehetősen jó nevű tuningcég is képviselteti magát. Az MTM egy meglehetősen hegyes Volkswagen Golfot hoz majd, ebbe is lehetősége lesz beülni pár kör erejéig bárkinek, aki felkeresi őket standjukon.

És persze szombaton is lehetőség lesz igazi, pályanapos döngetésre. Igaz, ezen a napon csak ötven regisztrált résztvevővel számolhatunk, de másnap (azaz vasárnap, szeptember 1-én) már teljes lesz a létszám (100+ autó).

Vezetéstechnikai tréning? Naná, hogy lesz. Kicsit drágább, mint legutóbb, de sokkal tartalmasabb és hosszabb. Az érdeklődők választhatnak a másfél órás és a négyórás tréning között, a regisztrációra a Vezetéstechnikai Centrum külön regisztrációs- és előbefizetős rendszere szolgál majd. Szerdától. A 90 perces tréning ára 15 ezer forint, a négyórás 24 ezerbe kerül. Alapos és tanulságos mindkettő, elhihetik.

Ezzel jelentősen bővültek a lehetőségek, talán a regisztrációról sem csúszik le senki, figyeljék szerdán a Totalcart, az 1. regisztrációs kör 10:00 – 12:00-ig tart majd, a lezárása után tesszük közzé a következő időpontot és természetesen a számlálóinkra is érdemes lesz ránézni néha.

Nem változtattunk a részvételi díjon. Ugyanannyi, mint volt: 25 ezer forintért 4x25 perc jár. Bőven elég, kérdezzék csak azokat, akik jártak már pályanapon!

Minden pályát használó résztvevő ajándék Totalcar Hungaroring Pályanap-pólót kap, melyet majd a Totalcar-standon külön meg is lehet vásárolni, Angéla mosolya szintén ajándék.

Mindent összefoglalva

Regisztrálni lehet:

Totalcar Oldtimer Sokadalom résztvevőként (ingyenes)
Totalcar Oldtimer Sokadalom pályahasználóként (5000 Ft)
Totalcar Hungaroring Pályanap résztvevőként szombaton (25 000 Ft)
Totalcar Hungaroring Pályanap résztvevőként vasárnap (25 000 Ft)
90 perces vezetéstechnikai tréningre a Vezetéstechnikai Centrumnál szerdától (15 000 Ft)
240 perces vezetéstechnikai tréningre a Vezetéstechnikai Centrumnál szerdától (24 000 Ft)

A parkolást átszerveztük, a paddock területe a pályát használó regisztrált résztvevőké és partnereinké, valamint itt hajtanak majd keresztül a Totalcar Oldtimer Sokadalom pályára felhajtó résztvevői ill. autodiagnosztánk ügyfelei is feljöhetnek ide. A látogatók parkolója közel van, ráadásul a BM Katasztrófavédelem bemutatója is ott zajlik, alig pár perc séta csak az Old- Youngimer parkoló és máris a paddockban vannak. Így kerüljük el a tumultust és a kipufogógáz-mérgezést. A mellékelt térkép mindent elmond.

A szórakozás és a remek hétvége azonban mindenkinek ingyen van. Mi ott leszünk, videóval, élőképpel, rádióval és persze a saját vackainkkal, szerdán kezdjük a regisztrációt.

Hadd szóljon!

Programterv

Szombat:

Vezetéstechnikai tréningek: 8:30-18:00

BM Országos Katasztrófavédelem bemutatója: 12:30-13:30, 16:00-17:00

7:00 – Kapunyitás, érkezés és regisztráció folyamatosan
9:15 – Eligazítás az első kétórás session résztvevőinek (old- youngtimer)

09:30 – 11:30 – Old- és youngtimerek a pályán
11:30 – 12:15 – Ebédszünet, eligazítás
12:30 – 13:30 – Time Attack I.

13:30 – Trackday-eligazítás, ötven regisztrált autónak, két csoportban

14:00 – 14:25 – I.csoport 1.
14:30 – 14:55 – II. csoport 1.
15:00 – 15:25 – I. csoport 2.
15:30 – 15:55 – II. csoport 2.
16:00 – 16:25 – I. csoport 3.
16:30 – 16:55 – II. csoport 3.
17:00 – 17:25 – I. csoport 4.
17:30 – 17:55 – II. csoport 4.

18:00 – 19:00 – Time Attack II.

VASÁRNAP

Vezetéstechnikai tréningek: 8:30-18:00

BM Országos Katasztrófavédelem bemutatója: 11:00-12:00, 15:00-16:00

7:00 – Kapunyitás
7:00 – 9:20 – Regisztráció, karszalagok, matricák átvétele, box- és transzponderbérlés, eligazítás

09:30 – 09:55 – Első csoport / 1
10:00 – 10:25 – Második csoport /1
10:30 – 10:55 – Harmadik csoport /1
11:00 – 11:25 – Negyedik csoport /1

12:00 – 12:25 – Első csoport /2
12:30 – 12:55 – Második csoport /2
13:00 – 13:25 -  Harmadik csoport /2
13:30 – 13:55 – Negyedik csoport /2

14:00 – 14:25 – Első csoport /3
14:30 – 14:55 – Második csoport /3
15:00 – 15:25 – Harmadik csoport /3
15:30 – 15:55 – Negyedik csoport /3

16:00 – 16:25 – Első csoport /4
16:30 – 16:55 – Második csoport /4
17:00 – 17:25 – Harmadik csoport /4
17:30 – 17:55 – Negyedik csoport /4

Kérdése van? Itt választ kaphat rá!

Bitframe BMW Capriolo Citroën
Continental Dension Ford
Hungaroring Honda Mazda Motul
MTM Nissan OKF Tanpálya
SimTechsRacing Time Attack Shimano Toyota
Peugeot