Optimális nyárigumi a Golfra

2014.02.20. 10:33

Tisztelt Gumidoktor!

Tavaly December végén ültem át a kiszemelt utódba (2010 VW Golf VI 1,4l TSi), akinek egy nagy hiányossága van: kizárólag téli papucsai vannak. Idővel ha beköszön a jó idő, nem maradhatnak fent, azonban tanácstalan vagyok, hogy milyen nyári szett volna nekem optimális. Mivel a gyári 15"-os acélfelni - amiken most gurul - garnitúrát szeretném 17"-os alura cserélni, így előzetesen két mérettel szemezgettem eddig: 205/50 R17; ill. 225/45 R17. Gyártók terén viszont nincs elképzelésem, ami fontos volna, hogy ne legyen a leendő guminak nagy a gördülési zaja, és esős időben is legyen meg a kellő tapadása. A kérdésem: ezen méretek közül Ön melyiket ajánlaná, valamint gyártók közül melyik lehetne ár/érték szempontból nyerő?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.: Gábor

Kedves Gábor,

Gratulálok a kiszemelthez!

Méretügyileg jól gondolkodik, ugyanis valóban ez a két 17"-os méret jöhet ezen az autón szóba. Utóbbi kicsit kommerszebb, így általában olcsóbb, még ha fordítva is gondolná ez ember.

Mintázat tekintetében szerintem már jó lehet ide egy középkategóriás termék, pl. Hankook K117, vagy egy Dunlop Sport Maxx, de a legjobbak ebben a témában a Pirelli Cinturato P7-ese, vagy a Conti SportContact5-öse pl. Figyelje a tavaszi akciókat!

Sokszor nagyon jó gumit lehet venni alacsony áron, ha résen van...(o;

Üdv, Gumidoki