Nagy kijelzős rádió a Puntóba

2020.09.08. 10:31

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy Grande Puntom, aminek a rádiója a kezdetek óta (nincs BT, MP3, Mirroring - pl. iPhone, stb) nem fogott meg, de akkor megfelelt. Mostanra "megöregedett", így felmerült, hogy valami 7"-10"-os Androidos egységre kicserélném.

Ami kérdésként felmerül: egy ilyen csere alkalmával mit lehet tenni, illetve mit tesznek azzal, hogy a rádió kivágása nem egyezik a beépítendő (az eredeti díszkeretének kialakítása eltér) méretével. Mi a helyzet a CAN buszos csatlakozóval, vagy "bűvészkedni" kell és végül, a kormányoszlopról hogy vezérelhető az új egység, ha nem eredeti kerül be? Szíves válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Carlos

Alpine, Pioneer márkákban tud gondolkodni, ők dobtak piacra ilyen méretű kijelzővel fejegységet. A beépítésre pár autótípus esetében a gyártó készített adaptert, ami illeszti a nagyméretű rádiót a műszerfalba, de sajnos a Punto nincs közöttük.

Így is megpróbálható univerzális illesztőkerettel, de ehhez látni kell az autót, sokat mérni és csak utána tudunk biztosat mondani a lehetőségre. A kormányról vezérelhetőség nem szűnik meg, minden rádió fel van készítve olyan modul fogadására, ami lefordítja a gyári kormánygombok jelét.

Ez opcionális modul, a Punto esetében 34 900Ft-ba kerül, ami sajnos megnöveli a fejegység bekerülési árát. Természetesen távol-keleti kínálatban talál az interneten néhány gyári jellegű rádiót, de ezeknek a minősége, tapasztalatunk alapján nem üti meg a használható kategóriát, de ez az árukból is látszik.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.