Évi harmincezer kilométer, családdal

2013.03.24. 14:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Gondolom már sokan tettek fel hasonló kérdést, mint az enyém, de lehet nem pont ennek a két típusnak az összehasonlítása volt a feladat. Adott a keret (2-2,2M körül) családi autó vásárlásra. Éves 30-35e km futással, ezért dízelben gondolkoznék.

Így a két opcióm:

- Renault Megane 3 Grandtour (1.5dci)

- Opel Vectra Caravan (1.9cdti)

Azt tudom, hogy az 1.5 dCi-t stabil motornak mondják. A CDTI is annak számít? A Megane-nak az 1.5 motor elégséges?

Ön melyiket javasolná inkább?

Illetve a keretet figyelembe véve milyen más típusra hivná fel a figyelmem?

Fontos, hogy hosszútávú barátságot kössek a vásárolandó autóval, mert a nagyszülők Erdélyben laknak, és mert kis családom még bővülni fog.

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát:

József

Kedves József!

A Megane mozgatásához elég ez a motor is, felszedni nem fogja az aszfaltot, de nem is ez a cél, A-ból B-be való közlekedéshez tökéletes lehet. A CDTI is jó motor, és a Vectrában óriási hely van, sokkal nagyobb, mint a Megane-ban, hosszú túrákra jobb egy ilyen nagy szekrény. Ha ismét gyerek érkezik a családba, vele együtt érkezik majd a hordozható kis ágy, babakocsi, később a műanyag motor, kis bicikli, stb., kelleni fog a hely. Hogy én a kettő közül melyiket javasolnám? A Honda Accordot vagy a Toyota Avensist.

Ha döntésképtelen, olvassa el a kapcsolódó Népítéleteket, segítségére lehetnek a döntsében.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.