A kutyáimnak vennék autót

2013.04.10. 13:25 Módosítva: 2013.04.10. 13:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autócsere esedékes, a 13 éves, 250e+ km-es Swiftről (amire egyébként sok panasz nem volt). Egyelőre ketten autóznánk vele, de ez várhatóan változik, illetve jó volna, ha a kutyák (sokan vannak és sokat utaznak) sem a hátsó ülést taposnák, és a csomagok is elférhetnének jobban, így kombi/dobozos irányba kacsingatunk.

Kb. 80% budapesti napi ingázás, havi 1(-2) 4-500km-es (autópályás) vidéki utakkal, korábban évi 35e+ km, most azért valamivel kevesebb. Néha földútra is rátévedünk, nem baj, ha nem akad fenn az első fűcsomón, de azért ez nem központi kérdés (a Suzi is kibírta).

Fontos szempontok a megbízhatóság, gazdaságos üzemelés, praktikusság, biztonság. Száguldozás, villogás, márka nem különösebben érdekes. (Ha preferenciát kell mondani, akkor inkább a "terepjárósabb"/bumfordi fazonok állnak közel a lelkünkhöz, mint a "sportkocsis", de valódi terepjáróra nincs szükségünk.)

Ideális árfekvés 1,2-1,5M Ft. Dacia Logan MCV-től Volvo XC70ig Berlingo/Kangoon át néztem már ezer típust, igyekeztem is utánaolvasni, de lassan kezdem elveszíteni a fonalat, mit érdemes, mit nem. Mit javasoltok, mit kerüljek?

Köszönöm

Üdv: LM

Kedves LM!

Az XC70-ről és minden igényesebb, kulturáltabb belsejű autóról lebeszélnélek, mert a kutyák le fogják rendezni a körmükkel a belsejét, amikor meg el akarod adni, nem fogod tudni, mert úgy néz majd ki, mint egy lefosott kilométerkő.

Neked valami teherautósabb kocsi kell, mint a Citroen Berlingo/Peugeot Partner/Renault Kangoo, az a te irányod. Ha azt lakják le a kutyák, maximum veszel bele a bontóba műanyag kárpit paneleket, kitakaríttatod, és olcsón lesz megint normális kinézetű a kocsid, amit el tudsz adni.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.