Japánból dízelt vagy benzinest?

2014.10.29. 17:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

Ismét autóvásárlás előtt állok, és a segítségét szeretném kérni! 30-35 ezer km-es évi futásteljesítményhez keresek autót (egyéb szempontok: ár 1,0-2,0 millió Ft, általában egy utas, fontos a megbízhatóság, felszereltségben klíma + ABS, lehetőleg tempomattal és xenonnal). Alapvetően japán típusokban gondolkodom: Mazda 3 vagy 6, Honda Civic vagy Accord, Toyota Auris/Corolla vagy Avensis.

Sok jót olvastam és tapasztaltam ezek megbízhatóságáról. Milyen típust ajánl (kompakt, vagy középkategória)? Milyen meghajtást ajánl (kicsi dízelmotor (1,4-1,6), nagy dízelmotor (2,0-2,2), normál benzin (1,6), vagy nagyobb benzines (1,8-2,0)?

Melyik márka a megbízhatóbb komolyabb felszereltség, több extra esetén?


Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel

Attila

Kedves Attila!

A japánoknál a megbízhatóság és az autóba épített extrák mennyisége között nincs összefüggés. Elsőnek egy 2.2-es dízel Accordot vennék, másodiknak egy 2.0-es Avensist, harmadiknak a Mazda 6-ost.
Az Accordban van szerintem a legjobb motor a három közül, rugalmas, nagyon csöndes, egyáltalán nincs dízel hangja, jól fogyaszt, láncos vezérlése van, ami nagyon sokat bír, a befecskendező rendszere is nagyon megbízható. A Kia Ceed/Hyundai i30 párost ajánlom még, az 1.6-os crdi motorral.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.