Új hétszemélyest vagy használt kombit?

2020.04.02. 08:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Családi autó vásárlás előtt állok. A keret 5 millió Ft körül mozog. Nagycsaládosként szóba jött az új Ford Connect Tourneo 7 személyes 1.5 tdci. Vagy a nagy kombik közül 4-7 éves Ford Mondeo, Skoda Superb vagy Volkswagen Passat mindegyik dízel erőforrással (a gyengébb motor is elég), illetve manuális váltóval. A Ford Connect 1.5 Tdci motorjával szkeptikus vagyok.

Köszönettel: Richárd

Kedves Richárd!


Ez az 1.5 tdci motor még relatív újnak számít, nincs vele tapasztalat. Majd ha sokban benne lesz a 200-300 ezer kilométer, vagy ki nem derül róluk, hogy tömegesen mennek tönkre, vagy az derül ki róluk, hogy nem mennek tönkre. Addig várunk.

420A4989

A Mondeo már bizonyított, én a két literes dízellel venném, ahogy a Skodát és a SuprB-et is. A VW-csoportnak ez a CRTDI motorja egy kifejezetten jó motor, elég nagy kilométer futást kibír komolyabb probléma nélkül. A SuperB-nek van a legnagyobb csomagtartója a személyautók közül, ha ez lényeges szempont.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.