Hibridet vennék, Ford legyen vagy Toyota?

2024.09.18. 16:28

Balló Marci vagyok, autókereskedő, a KRAFT Autó tulajdonosa. Sok ezer autót adtam már el, vagy vettem meg, és a saját, személyes benyomásaim, tapasztalataim alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, de megpróbálok segíteni.

Kedves Marci!

Sok töprengés után úgy határoztam, hogy az évi 25 ezer km autózáshoz vásárolnék egy hibrid autót. A mérete és ára miatt a Ford Mondeót szemeltem ki. Nyilván állapotfüggő, de a 60-70 ezer km-t futott autókat figyelem.

Kérdésem, hogy bele merjek-e vágni egy Mondeóba, vagy inkább válasszam a Toyota Auris kombit. Ez kicsit több ráfordítás vagy nagyobb futásteljesítmény. Esetleg hasonló árban van RAV4, vagy egy-két Lexus, idősebb példányok és több megtett kilométer.

Előre is köszönöm a válaszod!
Üdvözlettel: Attila

Kedves Attila,

A Mondeo a Toyota hibrid hajtásláncát kapta meg egy kétliteres, szívó benzinmotorral kiegészítve. Én simán venném, sőt, házi Ford szakértőnk, Ágó Béla szerint is remek választás a típus, nem kell tartani tőle. Többször is próbáltam, és minden alkalommal meglepett, hogy milyen csendes a Toyota hasonló hibridjeihez képest. Sőt, azt is megkockáztatom, hogy jól néz ki, pláne az ST-Line kivitel, amihez ragaszkodnék. Szóval hajrá, ha sikerül egy jót találni, szeretni fogja!

Üdv,Marci

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.