Opel Corsa (1999)

Opel Corsa (1999) törésteszt

2001.08.06. 12:54

A Corsa előző változata nem jeleskedett a zúzdában, mind frontális, mind oldalsó ütközési tulajdonságai gyengének mondhatók.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 7(44%) Oldalsó 11(61%) Összesítés 18(53%)

 
   
   

A frontális ütközésnél a sofőr fejét nem tartotta a légzsák rendesen, így az a műszerfalnak ütődött. Az előfeszítők hatástalanul dolgoztak. A lábtér hegesztése elengedett, ez súlyos stabilitási problémákra enged következtetni. A sípcsont és a térdek környékén lévő szerkezeti elemek komoly sérüléseket, akár nyílt törést is okozhatnak a sofőrnek, mivel a kormányoszlop környékén semmilyen védőborítást nem találunk. Az utas is lefejelte a műszerfalat, bár a mérések szerint nem olyan erővel, ami életveszélyes lehet. A hátsó ülésen középen csak hát és gerincsérüléseket okozó kétpontos övet helyeztek el.
Az oldalsó ütközésben ütés érte a sofőr bordáit, és az ajtó felénél elhelyezett kampó is okozhat sérülést a vezető combján. A gyermekülés viszonylag jól teljesített, bár oldalsó ütközésnél nem támasztotta eléggé a baba fejét. A matricázás sem megfelelő, könnyen lejön és nem is nyújt kielégítő információt sem az ülés helyes rögzítéséről, sem a használatból eredő veszélyekről. A gázolásos vizsgálatban a fejütközési pontok nyújtanak bizonyos védelmet felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt, a két csillag átlagos eredmény.