Hihetetlen móka a világ leglassabb driftje

2016.03.02. 06:41

Jó reggelt kívánunk március másodikán, szerdán. Ha hinni lehet az okosoknak, ma már kevesebb csapadék lesz, és néhány órára a nap is előbújhat. Hiányzik is ez így a hét közepére, mint egy falat kenyér. Mindenesetre ne feledjük felköszönteni Lujza és Henriett nevű rokonainkat, ismerőseinket, ma ők ünneplik névnapjukat. De most először kávét a kézbe, szemeket megdörzsölni, itt a friss, ropogós Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • A Volkswagentől kaphat riválist a Dacia. A német óriás a kínai piacon egy olcsó modell bevezetését tervezi, a világ többi részén viszont egy új, önálló márkával támadna. A Genfi Autószalonon Jürgen Stackmann, a vállalatcsoport vezetőségi tagja beszélt ezekről a tervekről. Ugyanakkor azt is hozzátette: a biztonság terén nem kötnek kompromisszumot. ( autocar)
  • Veszíthetnek kedvezményeikből a villanyautósok Norvégiában. A skandináv országban a legmagasabb az egy főre eső elektromos járművek száma, és bizonyos ösztönző előjogok már nem tarthatóak fenn tovább. Így például az adómentesség és az ingyenes autópálya-használat mellett a buszsáv használatának lehetőségét is visszavonhatják tőlük. Továbbra is megmaradnak azonban a vásárlásra ösztönző adókedvezmények. (autoblog)

  • Elkészült a tízmilliomodik motor a Nissan Tennessee állambeli Decherdben működő üzemében. Ehhez közel két évtizedre volt szükség: 1998-ban indult a termelés, akkor 162 ezer példánnyal. Tavaly már 964 ezres darabszámot könyvelhettek el. Jelenleg 1600 főt foglalkoztat a gyár, és átlagosan 19 másodpercenként készül el egy-egy új motor. A jubileumi példány egy 2,5 literes négyhengeres volt. (leftlanenews)

Anno – március 2.

  • 986-ban ezen a napon lett frank király V. Lajos. Alig több mint egy évig uralkodott.
  • 1836-ban ezen a napon kiáltották ki Texas Mexikótól való függetlenségét.
  • Napra pontosan hatvan évvel ezelőtt, 1956-ban szakadt el Marokkó Franciaországtól.
  • Először hajtottak végre próbarepülést a Concorde-dal 1969. március 2-án. A gép 27 percig volt a levegőben, mielőtt a pilóta letette volna.

Totalcar retró

  • Napra pontosan öt évvel ezelőtt jelent meg Papp Tibi tesztje az új Mazda 5-ösről. De hogy mitől volt új az az autó, és milyen érvet lehetett felhozni mellette? Innen kiderül.
  • Három esztendeje már annak is, hogy Vályi Pista elkalauzolt minket a JAS Motorsporthoz, így beleshettünk a színfalak mögé, megtudhattuk, milyen tudomány rejtezik a versenyautók mögött.

Tegnap a Totalcaron

  • Javában pörög a Genfi Autószalon, kihelyezett különítményünk pedig vért izzadva dolgozik azon, hogy a legfrissebb hírek eljussanak a Kedves Olvasóhoz. Így például a Mazda RX-Visiont is elhozták, de beültek a Tesla Model X-be is.
  • A Genfi Autószalon újdonságai és érdekességei egy helyen, ezen a linken érhetőek el. Folyamatosan frissül a rovat, tartsanak ma is velünk!
  • De nemcsak autókiállítás van a világon: Zách Dániel tegnapi cikke az óratekerők elleni harc újabb fegyverét mutatta be.

Cukor

  • Szeretnénk driftelni, de nincs tapasztalatunk. Vajon hol és hogyan érdemes gyakorolni, hogy közben biztonságban érezzük magunkat? Természetesen jégen, szöges gumi nélkül. A japán Team Orange tagjai a Yachiho-tavon élvezték a fartatást, centiről centire tették az autót egymás mögött, mint egy komoly bemutatón. Csak éppen ez a világ talán leglassabb driftje. Mégis őrületes móka.

Közlekedési koffein

  • A látási viszonyok országszerte kielégítőek, az autópályák, a fő- és mellékutak többsége száraz, vagy éppen felszáradóban van. Vizes, nedves burkolattal északkeleten, Nógrád megyében és a Dunakanyarban találkozhatunk.
  • A 3307-es jelű Nyékládháza - Tiszacsege összekötő út, Ároktőn a komphoz (Tiszacsege) vezető út a 33+800 - 34+693 km szelvény között a Tisza magas vízállása miatt lezárva 2016.02.18. 11.00-től. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Ötvennegyedik születésnapján köszönthetjük ma John Francis Bongiovi Jr.-t, azaz Jon Bon Jovit. Az amerikai énekes-dalszerző az 1983-ban alapított Bon Jovi együttes frontembereként ismert igazán, de játszott már több tévésorozatban is. Harmincéves már a Slippery When Wet című albuma, amelyen szerepel a You Give Love a Bad Name című sláger. Hihetetlen erőteljes és érzelmekben teli zene, hallgassák csak!

A nap képe

Ha pedig már így elmerültünk az érzelmekben Bon Jovival, akkor most nyergeljünk át a nagyon fárasztó poénokra. Március második napján mi más is lehetne a nap képe, mint egy March? A képen elöl Niki Lauda egy March 721G-vel, mögötte pedig Arturo Merzario a maga Ferrari 312 B2-esével. A kép 1972-ben készült Brands Hatchben. Lauda abban az évben szerzett pont nélkül zárt. (imgur.com)