Új Renault luxusautó jön

2012.03.19. 15:09

Mifelénk már rég nem próbálkozik komoly, nagyméretű luxusautóval a Renault, de vannak piacok, ahol még van esélyük, akár a BMW vagy a Mercedes ellen is. Ezért készül a Talisman nevű óriás, amellyel kapcsolatban az sem egyértelmű, hogy egyáltalán kapható lesz-e Európában.

A bemutatót Pekingben tartják, amiből már sejthető, hogy a Talisman elsődleges piaca Kína lesz. A Renault a világ legnagyobb autópiacának számító távol-keleti országban nem igazán erős, hisz hiányzik a helyi gyártókapacitásuk. Ennek ellenére megpróbálnak valahogy helyet csinálni maguknak – ennek a törekvésnek az első egyértelmű jele a Talisman bemutatása. A típus állítólag a Samsung SM7-es egy változata lesz, amelyek Dél-Koreában gyártanak majd, és onnan szállítják Kínába, a magas védővámok ellenére. Az óriási autóba csak benzines V6-os motorok kerülnek: 2,5 literes 190 lóerős, vagy 3,5 literes 258 lóerős, mindkettő a Nissan VQ sorozatából való.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Renault Európába is elhozná a típust, bár azok után, hogy a kínaiak kedvéért már a logót is lecserélte az autót, talán elférne az itteni kínálatban is, mint a Vel Satis valódi utódja.