Jön a Toyota Corolla Classic

2019.02.01. 11:47

A Toyota Corolla szedán meglepően népszerű volt Magyarországon – csak tavaly több mint 1200 fogyott belőle – talán ezért a modellváltás előtt érkezik egy új változat, Classic néven.

Az elnevezés egy kicsit becsapós: a Classic jelzőt nem a tovább szolgáló régi modell kapja, mint régebben az Opel Astra vagy a Škoda Octavia esetében történt, hanem a régi Corolla utolsó példányait nevezik majd így. Ráadásul ez biztosan nem lesz tömegmodell, mivel összesen 100 példány jut Magyarországnak. Áprilisban jön az új Corolla, amely az Aurist is leváltja, a japán gyártó nyilván azt igyekszik eladni az év hátralevő részében.

A téli gumival és könnyűfém felnivel érkező, 1,6 literes Corolla Classic a hazai képviselet szerint jó vétel lesz. A Classic Start nevű alapkivitel 5,22 millió forintért lesz kapható, amire további félilliós kedvezményt kínál a gyártó, a 6,24 milliós Classic Live és a 6,5 milliós Classic árából pedig 700 ezer forint jöhet le. A régebbi Corolla változat a készlet erejéig lesz elérhető.