Hárommillióig három-négyéveset

2016.11.28. 11:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

Az alábbi kategóriában tervezek kocsit venni. 2,5-3 M Ft négy autó között variálok. Mindegyik típus benzines, mivel nem járok akkor távokat, max. 2 havonta lenne oda-vissza összesen 400 km nagyobb táv, de javarészt városi szaladgálások BP belül. Ezért nem gondolkoztam dízelben. Nem családi autónak és nem is versenyzésre kell. Mindennapi használatra, ide-oda szaladgálni vele és néha hazajárni vidékre a rokonokhoz.

Típusok:

Volkswagen Jetta 1,2 TSI Comfortline 2011-2012-es évjárat

Renault Fluence 1,6 Privilege 2012-2013 évjárat

Seat Toledo 1,2 TSI Entry 2013-2014 évjárat

Audi A3 1,4 T FSI Ambiente 2010 évjárat

Elég nagy a szórás, de ezek a kocsik fogtak meg. Talán még a Mazda 3 :) De azt olvastam, hogy rozsdára hajlamos.

Segítségét kérném abban, hogy Ön melyiket ajánlaná. Melyiknek mi az előnye - hátránya, mik a tapasztalatok, szervizköltség. Akár Ön is mondhat más típust, amit ebben az árkategóriában jónak tart.

Köszönöm a segítségét.

Üdvüzlettel:

Márton

Kedves Márton!

Mindjárt van a típusok között három TSI, amik közül egyiket sem venném meg, mert ezekkel azért vannak gondok. A Mazda 3-as fényévekkel van a Fluence előtt, a rozsdásodásra valóban hajlamosak a Mazdák, de ilyen fiatalon még nem. Vétel után azonnal kell rá csináltatni egy alváz és üreg védelmet, és meg van oldva a probléma. Városi harcra én vennék egy Prius-t.

mazda3-08

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.