Opel Corsa (2002) törésteszt

Opel Corsa (2002)

2002. július 11., csütörtök 14:06
Kisautóságához mérten reális eredményt ért el a Corsa utolsó változata a teszteken.
Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 11(69%) Oldalsó 14(78%) Összesítés 25(74%)

 
   
   

A légzsákok működése kielégítő, és mostanra a karosszéria kialakítása is elérte azt a szintet, amit korunk biztonsági előírásai megkövetelnek.
A frontális tesztben az elöl ülők számíthattak a légzsákok védelmére, bár az NCAP megjegyezte, hogy úgy tűnt, a sofőr légzsákja elérte teljesítőképességének határát. A sofőr mellkasi terhelése magasabb volt, mint utasáé, de mindkettő még az elfogadható értékeken belül maradt. A kormányoszlopra kompozit védőburkolatot helyeztek a térdek védelme miatt, de ez a megoldás nem nyújt teljes védelmet a lábsérülésekkel szemben. A hátsó ülésen középen elhelyezett kétpontos öv nagy fekete pontot ér.
Az oldalsó ütközésnél is a légzsákok nyújtották a fő védelmet, a fejek és a mellkasok biztonságban vannak, a Corsában ülőknek ilyen baleseteknél inkább medencéjük és hasuk van veszélyben. Bevállaltak egy pózna tesztet is egy függönylégzsákkal szerelt Corsa közreműködésével, de ezen épphogy csak átjutott az autó.
A menetiránnyal megegyező állású gyermekülések teljesítménye nem túl jó, inkább csak fejvédelmet biztosítanak. Ellenkező állású ülésre nem is gondoltak a tervezők, mivel semmiféle figyelmeztető matricázást nem helyeztek el az utastérben erre az esetre. Gyalogosvédelemből sem villog az Opel, a szélvédő, ami a felnőttek fejütközési pontja, kicsivel több védelmet nyújt, mint a motorháztető.
Alapkiépítésben vezető- és utasoldali légzsákot, oldallégzsákok, előfeszített és erőhatárolt első biztonsági övek, és az idejétmúlt kétpontos hátsó középső öv jellemzik az autót.

Címkék:


h i r d e t é s

Totalcar áruház

zárófedél, hűtőfolyadék tartály
OPEL VECTRA 1.8 S Ferdehátú 1988-1989
1398 Ft
olajszűrő
OPEL ASTRA 1.7 DTI 16V Ferdehátú 2000-2005
1828 Ft
központi kinyomó, kuplung
OPEL ASTRA 1.9 CDTI Kombi 2005-2013
31390 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Slaloming around the roadblocks
on a closed stretch of road
This is no case of the legendary Russian ingenuity. This is sheer shamelessness. The anarchistic driver simply drove around the line of cars stuck in the traffic jam to get ahead.