Nagy-Britanniában a halottaknak is jár a Mustang

2023.01.17. 06:04

A Coleman Milne nevű gyártó  a Skót-felföld festői folyója után  az Etive nevet adta Nagy-Britannia első crossover hallottaskocsijának A Mach-E pompakocsi ténylegesen megvásárolható terméknek készül, hiszen elérhető lesz jobb- és balkormányos kivitelben is, valamint most következik a negyvenezer mérföldes validálási programja a híres Millbrook Proving Ground tesztpályán.  EtiveElectricHearse(4)

A pompakocsik mezőnyében megszoktuk a Mercedes, Maserati és Jaguar átépítéseket, de számos országban található Volvo, Cadillac, Lincoln, Peugeot és még Tesla Model S verzió is.

A limuzinokban is erős Coleman Milne viszont Mustang Mach-E alapokra álmodta meg Nagy-Britannia első szériagyártásra érett elektromos pompakocsiját, a végeredmény önmagáért beszél.

EtiveElectricHearse(5)

Tengelytáv? Megvan. Hatékonyság lassú tempónál? Naná! Halk üzemmód? Alap! Minimálisan sportos, mégis diszkrét kinézet fekete színben, melyről aztán igény esetén beszélgethet a gyászoló tömeg? A Ford még ezt is szállítja, miután a Coleman Milne hozzátette a magáét.

EtiveElectricHearse(1)

Legjobb pompakocsi katalóguskép? A mezőny további kutatást igényel, de lehetséges, hogy az Etive ezzel a temetős fotóval ezt a serleget is bedobhatja hátra. A hatótáv ugyan 320 kilométerre csökken, ám talán ennyi is elég lehet a piaci sikerhez.