2015.01.19. 08:15

A hétvége hírei

 • Kiszivárgott képen a következő Camaro. Egyértelmű már egy ilyen, kevéssé részletes kép alapján is, hogy az autó karaktere alig változik a modellváltással. Tovább a hírre.
 • Valahol Skandinávia északi felén, jégcsapokkal a farán fotózták a Maserati régóta várt SUV-ját, a Levantét. A szélsőséges körülmények közt tartott tesztút jó eséllyel a fejlesztés egyik utolsó fázisa. Tovább a hírre.
 • Elon Musk, a Tesla vezére szerint árban is verik majd a Chevy Boltját. Szoros árverseny van alakulóban a belépőszintű elektromosautók piacán. Tovább a hírre.

Ez történt a TC és a TB hasábjain még

 • Megjelent Cigánykerék sorozatunk negyedik epizódja, amiben Cigi bemutatja autógyűjteményét. Kattintson ide és ámuljon.
 • A motorosok megtudhatták Zomborácz Iván karbantartós sorozatának e-heti remekéből, hogy mire kell figyelni a hűtőrendszernél. Olvassa el itt.
 • Videón nézhettük végig, ahogy ketten kiszállnak egy BMW-ből, lepattintják a rendszámot egy parkoló Citroën Berlingóról, majd felteszik a Bömbire és elhajtanak. Mindez Magyarországon. Kíváncsi? Katt ide.
 • Nem mehetünk el szó nélkül Kótai Zoltán kamionos Youtube csatornája mellett sem. Posztunkat a Belsőségen olvashatják.

Autóipari hírsaláta

 • Az autósoknál 2011 után másodszor a katari Nasszer al-Attijah, a motorosoknál címét megvédve, ötödször a spanyol Marc Coma nyerte a Dél-Amerikában rendezett Dakar-ralit. További eredmények a Sportgézán.
 • Szombaton forgalomba állt az első hibrid busz Budapesten. A vadonatúj Volvo a 7-es vonalán fog közlekedni. Ez az első Euro 6-os kibocsátási normának megfelelő, dízel-elektromos hajtású hibrid csuklós autóbusz Budapesten. Márciusra összesen 28 hibrid áll forgalomba, az 5-ös, a 9-es és a 107-es járat vonalán. Így a magyar fővárosban fog üzemelni Európa az egyik legnagyobb hibridbusz-flottája. További részletek a BKK oldalán.
 • Az autóhitelesek megmentéséről beszélt Rogán. "Meg kell várni, amíg lezárul a bankok elszámoltatásának a folyamata, és akkor lehet majd erről a kérdésről érdemben beszélni". Szerinte nem kell félniük a törlesztőrészlet drasztikus emelkedésétől azoknak sem, akiknek a hitelét nem forintosítják, az elszámolások révén ugyanis hasonló összeg járhat nekik vissza, amennyivel most a frank erősödése következtében a törlesztőrészletük növekedik. Teljes cikk a Portfólión.
 • Orbán Viktor is megszólalt a devizahitelesek ügyében. Az autóhitelesekkel és a személyi kölcsönt felvevőkkel összefüggésben a kormányfő azt mondta, hogy szerinte most kifejezetten tárgyalásos helyzet van, a bankoknak és a devizahiteleseknek tárgyalniuk kell, a kormánynak mediátor, közvetítő szerepe lehet, de nem lehet ügydöntő. Teljes cikk a napi.hu-n.

Közlekedési koffein

 • A MOL Bubi mától téli üzemre vált, ami előreláthatólag február végéig fog tartani. Ezalatt a kerékpárok teljes műszaki átvizsgálását és a szükséges javításokat is elvégezzük. Február végéig a megszokottól kevesebb, 440 közbringa lesz elérhető a gyűjtőállomásokon. Megnövekedett igény esetén természetesen növelik a bringák számát még ebben az időszakban is. Forrás: Molbubi
 • Holnap 18 ótától szerda éjfélig forgalmi változások lesznek a hatodik kerületben. Tilos megállni a Teréz körút páros oldalán az Oktogon és a Király utca között, a Dohnányi Ernő utca mindkét oldalán a Teréz körút és a Liszt Ferenc tér között, a Király utca mindkét oldalán a Teréz körút és a Nagymező utca között, és a Nagymező utca mindkét oldalán a Király utca és az Andrássy út között. Szerda délután ráadásul a Király utca egy részét egyirányúsítják is. További információk a police.hu-n.
 • Újra járható a Hengermalom út környéke a XI. kerületben. Megszűnt a régi 2*2 sáv, csak egy-egy forgalmi sávot hagytak a két menetiránynak. Kerékpársáv megy végig az új szakaszon. A Prielle Kornélia utca végig kétirányú. A környék további forgalmi változásairól a Velveten olvashatnak.

 • Tegnap este kigyulladt egy mentőautó Budapesten, a Nyugati térnél. A szomorú esetet az Index egyik olvasója videóra vette, ide kattintva megnézhetik.

Anno

 • 1980-ban ezen a napon született Jenson Button, tehát ma van a 35. születésnapja.
 • Hat éve ezen anapon is emlegette Csikós a BMW 712i-t, Volvo S80 1.6 tesztjében. Aki lemaradt róla akkor, vagy már elfelejtette, hogy Oszt' meg-e tud ez mozdúni?, elolvashatja a cikket ide kattintva.

Hab

 • Ma napközben 5 fok, éjszaka 2 fok körül lesz a hőmérséklet. Esni fog. Részletesebben az Időképen.
 • Ma Sára és Márió napja van.
 • Ma van az év legdepressziósabb napja. Idén január 19-re esik a Blue Monday, azaz a kék hétfő. Amerikában és Nagy-Britanniában csak így emlegetik az év január 20-hoz legközelebb eső hétfőjét, amikor a nyomottság és a depresszió már-már kézzel fogható. Ezt a maszolon olvastuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.