A legpraktikusabb Rolls-Royce?

2016.04.29. 08:41

Április 29-én ugyanolyan szeszélyes napra virradtunk, mint tegnap, az ország egyes részein négyből három évszakot meg lehet tapasztalni. Délen és a Tiszántúlon záporok  is előfordulhatnak, északon pedig napsütésre számíthatunk. Hajnalban a legalacsonyabb hőmérséklet 1 fok körül alakul, de napközben egyes területeken akár 19 fokig is melegedhet. Ma többek között Antónia, Péter, Hugó és Róbert nevű ismerőseiket ne felejtsék felköszönteni, hiszen névnapjukat ünneplik, és történelmi szempontból is kifejezetten viharos a mai nap: 1912-ben Kínában kihirdetik a köztársasági alkotmányt, 1945-ben amerikai katonák felszabadítják a dachaui koncentrációs tábort, 2006-ban pedig Teherán fogadja el a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség felügyeletét. A nap szomorú vonatkozása, hogy 1980-ban ezen a napon hunyt el Alfred Hitchcock amerikai rendező, a thriller atyja. Ezért szóljon most a Thriller

Tegnap a Totalcaron:

Cukor

A Car Throttle csapata is beszáll a Gumball 3000 futamba. Jövő héten ér Magyarországra vitatott megítélésű túra, de a humoros anyagairól ismert autós közösségi oldal csapata poénra vette az egészet: egy emoticonokkal kidekorált Nissan GT-R-rel érkeznek, aminek a beceneve EmojiTR. 

Valószínűleg többen fogják megbámulni, mint akármelyik Lamborghinit, ráadásul a polgárpukkasztásra sem kell jobb gép. Az autót ráadásul egy tuningcég, a Litchfield alakította át, így most 660 lóerős, és nyitott kipufogórendszer került alá. Ennél is durvább viszont az eredeti dekor-ötlet: az internet kedvenc zöldségébe, krumpliba burkolták volna a GT-R-t. Szerintem az lett volna az igazi punkság.

Akárhogy is, az EmojiTR-t alaposan megnézzük majd  május 5-én a Bazilikánál. 

Autóipari hírsaláta

  • Bőröndöt gyárt a Rolls Royce: a Wraith Luggage Edition is hasonló minőségi törekvéssel készült, mint az autó, aminek a csomagtartójába teszik. Akár kétszínű borítással is kérhetjük, és bőr varrása ugyanolyan mintázatú, mint amit az autókban is használnak, de a hasonlóságok itt nem érnek véget: a Rolls-Royce híres önbeálló kerék-középrészei kerültek alá, melynek lényege, hogy hiába forog a kerék, az embléma a közepén mindig függőlegesen áll. A hatdarabos készlet persze azoknak szól, akiknek a sok nem elég, nem engedhetik meg maguknak, hogy valamiből ne a legdrágábbat tartsák: egy jobb új autó árát 11,5 millió forintnyi dollárt kérnek a készletért. (Motor1)
  • És ha már a rendkívül szükséges dolgoknál tartunk, muszáj megemlíteni a Lexani Sky Captaint is: ez nem egy újabb szuperhős, hanem egy Cadillac Escalade, amit egy zongora ihletett, és ez most nem az én kora hajnali humorom, hanem tényleg így hirdetik. A cég annyira büszke a belsőre, hogy külső fotókat nem is tett közzé, viszont odabent jól látszik a 48 hüvelykes, hajlított képernyőjű tévé, a fehér steppelt bőr, valamint a koronaékszer, az aranyozott, könyöklőből kihajtható asztalkák. Aki ilyen ízléssel bír, azt már érdemes megvédeni a külvilág reakcióitól, ezért a Sky Captaint kérhetjük B7-es páncélzattal is. (Motorauthority
  • Jachtot tervezett a Mercedes: az Arrow 460-Granturismóra úgy hivatkoznak, mint a tengerek ezüst nyila, de egyelőre csak látványterveken létezik. A 14 méter hosszú hajó terveit a brit Silver Arrows Marine-nal közösen fejlesztették, tíz fő szállítására alkalmas, és a tervek szerint egy 960 lóerős motor hajtaná. A hajó persze átvesz valamit a ma kapható Mercedesektől is: a Magic Sky tető képes arra, hogy gombnyomásra megváltoztassa fényáteresztő képességét. Az persze kérdéses, hogy a hajóból valaha is lesz-e valami számítógépes rajzokon túl, de az elképzelés így sem rossz, főleg hogy többek közt borospince, több zónás légkondicionálás, és eukaliptusz fa dekoráció is van a beltérben. (Motorauthority)
  • Kedves gesztus a Vauxhaltól: a Bedfordshire-ben található speciális nevelési igényű iskola számára szerveztek gyűjtési akciót, meglehetős sikerrel: többek közt az iskola tíz évnél is öregebb Braille-gépeit sikerült újakra cserélni. A fennmaradó összeget a gyengén látó diákok oktatásáért felelős részleg kapta, ebből további felszereléseket fognak vásárolni. Nem idegen a cégtől a hasonló tevékenység, havonta egyszer tartanak jótékonysági akciót, és többnyire a brit fiatalság megsegítése a cél. (Newspress)

Totalcar retro

Hat évvel ezelőtt Prokop Gábor járta körbe a kettőstömegű lendkerék problémakörét. Mire jó? Miért olyan drága? Minek van egyáltalán? A cikkből minden kiderül

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Közlekedési koffein

Az Útinform csupán egy forgalmat befolyásoló hírt tett közzé a Hidegindító megjelenéséig:

Kigyulladt egy kamion pótkocsija az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán Bicske és Tatabánya között. A műszaki mentés idejére az 51-es km-nél a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon, lépésben halad.

Május elsején ismét megrendezik a Nagy Futamot, emiatt viszont számos útlezárásra és elterelésre kell számítani. Ezek listája itt a BKK oldalán érhető el

Bruttó 2 forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára, közölte a MOL Nyrt. A benzin átlagára így 334-335, a gázolajé pedig 324-325 forint körül alakul.

Ma a Totalcaron

Barbara összesen másfél hónapig kereste férjével közös következő autóját, egy 2011-es Ford Mondeót. Kétliteres, vagy kettőkettes dízelt szerettek volna, mert férje korábbi szolgálati autója pontosan ilyen volt, mielőtt megszűnt a munkahelye. Az autókeresésből a fél országon át tartó hajtóvadászat kerekedett, közben rengeteg dolgot megtanult Barbara, és a vele packázó kereskedők is. Eleinte olyan szövegekkel akarták lerázni, mint hogy:

"Küldje be legközelebb a főnökét, ő majd kipróbálhatja az autót. "Biztos, hogy el tud vele indulni?" " Nézzünk inkább magának egy kis Yarist. " " Mit akar látni a motortérben? Nincs ott semmi érdekes magának."  -Zách Dani folytatja harcát a kétes előéletű használt autók ellen.