2016.10.03. 07:06

Október 3. van, hétfő, Helgák és Ignácok névnapja. A nappali hőmérséklet 16, az éjszakai 12 fok körül lesz, enyhe eső várható. 1985-ben ezen a napon indult első útjára az Atlantis űrrepülőgép. 1990-ben ezen a napon egyesül az NDK és az NSZK, azóta ez a Német Egység Napja.

A nap képe

14500427 1065969546856263 8687372230382077381 o
Fotó: Petrolicious

Ez történt Párizsban

Az Audi bemutatta a palettához igazított Q5-öt, valamint a szedán RS3-at. Ha kíváncsi, hogy néz ki a győri négyajtós szteroidkúra után, kattintson ide.

A Renault a Trezorban mutatta meg a jövőképét, ami elvileg a Renault 2020 környékére ígért önvezető funkcióját hivatott megmutatni. További érdekességeket a standról, ide kattintva olvashat.

A Mercedes olyat mutatott, amitől leesett az állunk, ez a Vision Mercedes-Maybach 6. 5,7 méter, 2+2 ülés és 750 lóerő. Csodálják meg:

A hétvége hírei

Gyakornokunk, Kristóf, beült navigálni ifjabb Tóth János, azaz Janika mellé egy öreg Peugeot-ba a Total Chrono Classicon. Élményeit ide kattinva olvashatják el.

Csikós könnyes búcsút vett hű állólámpás Mercijétől, Foltostól. Persze csak miután rendbetette. Ha kíváncsiak, hogy milyen munkát végzett a Czobor utca Picassója, kattintson ide.

Pista is búcsúposztot írt, de Csikóssal ellentétben ő nem egy autótól, hanem a TC közösségtől búcsúzott. Nem láthatatlan messzeségbe távozik, de ezentúl nem töltik majd be ízes Á betűi nap mint nap az irodát. Írását ide kattintva olvashatják.

Anno

  • 1965 – Amerikai nagydíj, Watkins Glen - Győztes: Graham Hill (BRM)
  • 1971 – Amerikai nagydíj, Watkins Glen - Győztes: François Cevert (Tyrrell Ford Cosworth)
  • 1976 – Kanadai nagydíj, Mosport Park - Győztes: James Hunt (McLaren Ford Cosworth)

A nap képe 2.

50-years-mercedes-benz-s-class-w108-w116-w126-w140-1 original

Petit LeMans? Az meg mi?

Az első Petit Le Mans 1998. október 10-én került megrendezésre a Georgia állambeli Road Atlanta versenypályán, a pályát birtokló Don Panoz szervezésében. A versenytáv eredetileg 10 óra vagy 1000 mérföld volt, attól függően, hogy melyiket érték el előbb. Az első versenyen 31 autó vett részt, az IMSA mezőnye és az európai csapatok is szép számmal képviseltették magukat, ugyanakkor az eltérő szabályozás miatt nem kevesebb, mint hét kategóriát írtak ki. Ha kíváncsi a verseny történetére, irány a fotura blog.

Szép volt Norbi!

A címvédő Kiss Norbert ötödik lett a kamion Európa-bajnokság versenyhétvégéjének harmadik futamán a spanyolországi Jaramában. A 31 éves magyar versenyző a harmadik helyről vágott neki a versenynek. Közösségi oldalán közzé tett beszámolója szerint a negyedik, piros zászló miatt megszakított zárófutamon a kormányzás meghibásodása miatt nem ért célba. Kiss 194 ponttal az ötödik helyen áll a pontversenyben, kilenc ponttal lemaradva a negyedik, német Stephanie Halm mögött. Az Európa-bajnokság jövő hétvégén zárul Le Mans-ban.

Irány Tannis

Tavaly ezen a napon jelentkezett be a TC Tannis különítménye a helyszínről. Pista akkori bejelentkezését ide kattintva olvashatják el .Hangolódjanak, nem sokára kezdődik az idei túra.

Rendőrautót vennél?

Esetleg motort? Itt a remek alkalom. Suzuki, Ford, Skoda, Volkswagen, BMW... tényleg minden van. a licit feltételeit és részleteit ide kattintva találják meg.

A nap dala