Két Renault is perli a Renault-t

2010.10.24. 11:50 Módosítva: 2010.10.24. 11:50

Pert indított a Renault autógyár ellen két Renault nevű család Franciaországban, hogy rábírja a céget: ne adja 2012-re tervezett villanyautójának a Zoe nevet. Az ok: Mindkét családnak van Zoe nevű lánya, és nem szeretnék, ha állandóan élcelődéseknek lennének kitéve.

„Ideje olajat cserélned! Megmutatnád a légzsákjaidat?” - vetett fel viccelési variációkat a családok ügyvédje a bíróságon. A múlt tapasztalatai alapján hozzátette, hogy mihelyt egy autógyár emberi névre kereszteli egy modelljét, azt azonnal kerülik a szülők, amikor újabb gyermeküknek kell nevet választaniuk. Elmondta, hogy kizárólag a Renault Clio bevezetése miatt kereszteltettek át egy 3 éves lányt szülei Clióról Margot-ra.

Az ügyvéd megjegyezte, hogy a cégek előszeretettel adnak személyneveket termékeiknek jobb piaci esélyek reményében, és aki szerencsés, az valamilyen vonzó termék druszája lesz, aki meg nem, azt esetleg ugyanúgy hívják, mint egy vibrátort vagy egy vécékefét. A Renault ügyvédje álszentnek minősítette kollégája érvelését.

Az ügyben november 10-én hirdet ítéletet a bíróság - nem valószínű, hogy a családok örömére.