Lepellel takart autóval csigáz a Bugatti

2015.12.18. 17:22 Módosítva: 2016.01.17. 12:55

Hétről-hétre csepegnek az információk a Bugatti új sportkocsijáról, a Chironról. Eddig több kémfotó jelent meg az álcázott modellekről, és a Gran Turismo című konzoljátékba szánt virtuális autó is előrevetítette a formát, de a gyár most először tesz közzé hivatalos előzetest.

Hiába takarja lepel, az így is látszik, hogy a Vision Gran Turismo sziluettjét örökli a szériamodell, viszont eltűnt minden olyan elem, ami megtörné a harmóniát. A Veyron legjellegzetesebb formai eleme, az autó oldalvonalát befogó, szárny-szerű profil is tovább él az utódon. Látszik, hogy az alapformában drasztikus változás nem történt a Veyronhoz képest, de aerodinamikai szempontból még hatékonyabb lehet az új autó. Erre azért van szükség, mert bár hivatalos adat még erről sincs, de ha ugyanolyan erődemonstrációra szánják, mint a Veyront, akkor legalább 450-es tempóig kell gyorsulnia.

A műszaki tartalomról továbbra sincs biztos információ, azonban valószínű, hogy a W16-os, négyturbós motor továbbfejlesztett változatát használják majd, 1500 lóerő körüli teljesítménnyel. Néhány hónapja olyan híresztelés is megjelent, amely egy lehetséges hibrid változatot emlegetett. Tekintve, hogy a Chiron jövőbeli legkomolyabb ellenfele, a Koenigsegg Regera is ilyet használ, ez egyáltalán nem lenne meglepő. 

Az autót a gyártó ígérete szerint a Genfi Autószalonon mutatják be, így legkésőbb tavasszal minden részlet kiderül.