Gyártásba mehet a Nissan Terra?

2017.08.06. 07:26

A Nissannál teljes erőbedobással dolgoznak az új Leafen, apró információmorzsáknak köszönhetően pedig mi is egyre közelebb kerülünk a villanyautó következő generációjához. Eldicsekedtek már az önvezető rendszerrel, akaratukon kívül kémfotósok is meglesték újdonságukat, majd önszántukból mutatták meg a Leaf leplezetlen orrát.

Clipboard01

Nem csoda, hogy nagyot akarnak gurítani, hiszen a villanyautók most vannak igazán feltörekvőben – aki most meg tudja nyerni a maga vásárlórétegét, szép reményekkel vághat neki a következő éveknek. A Tesla például már 455 ezer rendelést vett fel a Model 3-ra, és ez a szám a vállalat állítása szerint napi 1800-zal növekszik. Nem indulhat tehát fegyvertelenül csatába a Nissan sem.

Éppen ezért az új Leaf padlólemezét a közeljövőben további modellekhez is felhasználják majd. A következő típus a hírek szerint egy elektromos hobbiterepjáró lehet. Ezt támasztja alá az is, hogy a napokban megújították a Terra név használatának jogait. Emlékezhetünk: 2012-ben a Párizsi Autószalonon rukkoltak elő egy ilyen nevű tanulmányautóval. Nem kizárt tehát, hogy – esetleg alaposan átgyúrva, de – sorozatgyártásig viszi a fura, hörcsögarcú Nissan.

A platform vélhetően 300-400 kilométeres hatótávhoz elegendő akkucsomag befogadására képes. Ez már egész jól hangzik, az ingázóknak mindenképpen bőven elegendő, Magyarországra lefordítva pedig az ország egészen távoli pontjai között is használható. A töltés persze még mindig jóval hosszabb időt vesz igénybe, mint egy tankolás, de lassan tényleg eljutunk oda, hogy a villanyautókkal komolyan számolni kelljen.

A Nissan szeptember 6-ra ígéri az új Leaf bemutatását. Akkor végre minden részletet és technikai apróságot megismerhetünk róla.